10 общи грешки на херба - и как да ги избягвате

Когато става въпрос за билките, които приемате, несъзнателно правите грешки, които могат да навредят на вашето здраве? Ето няколко от най-често срещаните грешки в билките.

1) Пиете чай от лайка без да знаете какви лекарства взаимодейства с нея.

Въпреки че повечето хора мислят, че чаят от лайка е безвредна, може да има някои сериозни странични ефекти, ако се комбинира с определени лекарства.Например доклад за казуси, публикуван в изданието от канадската медицинска асоциация Journal of April 2006, описва 70-годишна жена, която, докато е лекувана с лекарството варфарин, е приета в болница с вътрешно кървене, след като е използвала чай и тяло от лайка лосион за студени симптоми.

Съвет Вижте този списък с лекарства, които могат да взаимодействат с лайка.

2) Вие сте уморени през цялото време, така че да се обърнете към билки и други природни продукти, за да увеличите енергията си.

Постоянната умора, умората или липсата на енергия гарантира пътуване до вашия доставчик на първична помощ, а не до магазин за здравословни храни. Въпреки че диета и добавки могат да помогнат, първата стъпка е да се уверите, че причината за умората не е основно заболяване, като:

Умората също може да бъде симптом на други състояния като инфекциозни заболявания (напр. Мононуклеоза), сърдечна недостатъчност, диабет, чернодробно или бъбречно заболяване, болест на Адисън, автоимунни заболявания (например лупус), рак, недохранване или медикаментозни странични ефекти.Съвет Съветвайте първо своя доставчик на здравни услуги. Той или тя ще ви зададе въпроси и се уверете, че имате правилните лабораторни и / или образни тестове, за да изключите тези условия. След това можете да помислите за естествените подходи.

3) Взимате билки, добавки и / или лекарства, които заедно могат да увеличат риска от кървене.

Антикоагулантните лекарства, като аспирин или варфарин (обикновено наричани "разредители на кръвта"), предотвратяват образуването на кръвни съсиреци в артериите, намалявайки риска от инсулт и сърдечни заболявания.

Когато се комбинират с билки и добавки, които също имат антикоагулантен ефект, те могат да увеличат риска от кървене:

Съвет Ако приемате повече от една от тези билки или ги приемате с варфарин, аспирин или други антикоагуланти или ако предписвате самостоятелно някоя от тези билки, консултирайте се с лицензиран холистичен лекар (като натурален лекар) за напътствие. Не забравяйте да уведомите вашето семейство лекар за всички билки и добавки, които приемате. Кръвните тестове, наречени протромбиново време и международни нормализирани съотношения (PT / INR), могат да се използват за оценка на кръвосъсирването.

4) Да се ​​откажете от вашето кафе или содови навик в полза на много ярба мат и енергийни напитки.

Йерба мат е кафене "той" пие. Широко консумиран в Централна и Южна Америка, той често се предлага като по-здравословна алтернатива на кафето, билков чай, който се захранва, без да причинява тревога. Въпреки това, Йерба Мат е свързана с рак на хранопровода, устната кухина, белия дроб и пикочния мехур в няколко научни изследвания. Въпреки че проучванията установиха, че това е наистина само риск за хората, които пият огромни количества чай (повече от 1 литър на ден) или много горещ чай, трябва да се избягва, докато не се появи повече доказателства.Енергийните напитки, като Red Bull, Monster Energy Drink, Full Throttle, съдържат кофеин и няколко витамини и билки. Една от най-големите опасения е, че просто не знаем достатъчно за комбинираното въздействие на тези съставки. Много съставки се смята, че работят синергично с кофеина, за да увеличат стимулиращата си сила. Повечето от тях съдържат много захар и наистина не са по-добри от сода. Какво трябва да знаете за енергийните напитки .

Съвет Ако търсите по-здравословни напитки, помислете за вода със сок от нар или сок от червена боровинка.

5) Взимате "имунно-стимулиращи" билки като ехинацея и златосъдържащи с имуносупресори, като кортикостероиди.

Лекарства, които подтискат имунната система, се използват за предотвратяване на отхвърляне на органи след трансплантация и за контролиране на симптомите на автоимунни заболявания като ревматоиден артрит, лупус и диабет тип 1 (повече автоимунни заболявания).

Билките, които стимулират имунната система, могат да противодействат на тези лекарства, което води до отхвърляне на трансплантация, обостряне на съществуващо автоимунно заболяване или утаяване на автоимунно заболяване при хора, генетично предразположени към такива заболявания.

Съвет Ако приемате имуносупресори, като тези, изброени по-долу, не приемайте билките, люцерна , астрагал, ехинацея, женшен, корен от женско биле или минерален цинк.

6) Вземате билкови лаксативи или "чайове на дитер", за да предизвикате редовни движения на червата.

Билките в тези продукти, наречени антаноидни лаксативи, включват:

Хората могат да станат зависими и да ги използват за седмици, месеци или дори години в даден момент. Въпреки това стимулиращите лаксативи като сена не трябва да се употребяват повече от седмица, без да се консултират с лекар или друг доставчик на здравни услуги.

Продължителната употреба може да доведе до загуба на способността за движение на червата самостоятелно и е свързана с хронична диария, мускулна слабост, потенциално опасни нередовни сърдечни ритми и бъбречно или чернодробно увреждане.

Съвет Говорете с Вашия основен доставчик на грижи за отбиването на лаксативи постепенно и възстановяване на нормалната функция на червата. Ключът е да го направите бавно - обикновено в комбинация с добавка от фибри като псилиум и адекватни течности.

7) Вие приемате билки и добавки преди или след операцията.

Вашият хирург трябва да знае за всички билки и добавки, които приемате, за да предотвратите усложнения. Билките и добавките могат да взаимодействат с анестетици или да причинят прекомерно кървене. Катедрата по пластична хирургия на Колумбийския университет препоръчва всички билки и добавки да се преустановят 2 до 3 седмици преди операцията. Билките, които те идентифицират като едни от най-рисковите, но често използвани, включват:

8) Не казвате на Вашия лекар за билките или добавките, които приемате, или спирайте да приемате лекарства сами.

Изследване от 1997 г. на д-р Дейвид Айзенберг от Медицинския център на Бет Израел Диаконс в Бостън открива, че почти половината от американците използват някаква форма на алтернативна медицина, само една трета от тях са казали на лекарите си.Защо е това? Проучване, публикувано в списание Journal of Family Practice, показва, че пациентите не разкриват използването на естествени терапии, защото си мислеха, че техните лекари няма да се интересуват, че са били пристрастни към алтернативни терапии или не са знаели достатъчно, за да коментират.

Все пак има все по-големи доказателства, че да не казвате, може да има сериозни рискове за вашето здраве. Много билки взаимодействат с обичайни медикаменти и медицински процедури и могат да увеличат страничните ефекти или да намалят ефективността на лечението.

Съвети

9) Разчитате на сайта на производителя за информация относно безопасността и нежеланите ефекти.

Трябва да знаете за потенциални странични ефекти и опасения за безопасността от независим ресурс, който е актуален и се основава на научни изследвания. Някои производители ще опишат продуктите си като естествени, затова безопасни, но някои от тях имат потенциал да причинят сериозни нежелани ефекти, ако се вземат неправилно.

Например, в проучване от 2003 г., публикувано в списание " Акушерство и гинекология" , Адриен Фуг-Бърман от Университета "Джордж Вашингтон" заявява, че "използването на продукти, повишаващи бюста, трябва да се обезсърчава поради липсата на доказателства за ефикасност и опасения за дългосрочна безопасност. " И все пак тези хапчета са невероятно популярни - те са една от най-търсените билкови хапчета в интернет.

Билките, използвани в много от тези хапчета за усилване на гърдите (напр. Хмел, сминдух), показват, че имат мощни естрогенни ефекти и могат да увеличат риска от хормонални ракови заболявания, като рак на ендометриума и гърдата. Какво трябва да знаете за подобрението на билковите гърди.

10) Не приемайте вашите билки и добавки последователно.

Важно е да се вземат билки и добавки редовно, както се препоръчва, за да се прецени дали те работят или не. Често срещана грешка е да започнете да приемате добавка, да прескочите деня, след това два, след което след известно време да започнете да приемате друга добавка, защото не сте забелязали подобрение. Ако не сте последователни, никога няма да разберете дали това е ефективно.

Съвет Вземете онлайн дневника на организатора на хапчета или на местния магазин за наркотици.

Отказ от отговорност: Информацията, съдържаща се в този сайт, е предназначена само за образователни цели и не е заместител на съвет, диагностика или лечение от лицензиран лекар. Не е предназначено да обхваща всички възможни предпазни мерки, лекарствени взаимодействия, обстоятелства или нежелани ефекти. Трябва да потърсите бърза медицинска помощ за всички здравословни проблеми и да се консултирате с Вашия лекар, преди да използвате алтернативна медицина или да промените режима си.

Източници

Amato P et al. "Естрогенната активност на билките често се използва като средство за лечение на симптомите на менопаузата". Менопаузата. 9.2 (2002): 145-50.

Buckley MS et al. "Взаимодействие с рибено масло с варфарин". Аналите на фармакотерапията. 38,1 (2004): 50-2.

De Stefani Е et al. "Майка пиене и риск от рак на белите дробове при мъжете: проучване на случаите от Уругвай". Рак Епидемиол Биомаркери Пред. 5.7 (1996): 515-9.

De Stefani Е et al. "Прием на месо, питейна употреба и рак на бъбречните клетки в Уругвай: проучване на случаите." Британски вестник на рака. 78,9 (1998): 1239-43.

Goldenberg D et al. "Обичайни рискови фактори за рак на главата и шията." Архиви на отоларингологията - хирургия на главата и шията. 131.6 (2004): 986-93.

Goldenberg D et al. "Питието за напитки: рисков фактор за рак на главата и шията." Глава и шията. 25.7 (2003): 595-601.

Heck AM et al. "Потенциални взаимодействия между алтернативни терапии и варфарин". American Journal of Health-System Pharmacy. 57.13 (2000): 1221-7.

Lee AN и Werth VP. "Активиране на автоимунитет след използване на имуностимулиращи билкови добавки." Архив на дерматологията. 140.6 (2004): 723-7.

Milligan SR et al. "Ендокринната активност на 8-prenylnaringenin и свързаните с него хмел (Humulus lupulus L.) флавоноиди." Списание за клинична ендокринология и метаболизъм. 85.12 (2000): 4912-5.

Pintos J et al. "Потребление на мате, кафе и чай и риск от ракови заболявания на горния аеродисциален тракт в южната част на Бразилия". Епидемиология. 5.6 (1994): 583-90.

Sewram V et al. "Употребата на мате и риска от рак на плоскоклетъчен езофагеален карцином в уругвай." Биомаркери и профилактика на раковата епидемиология. 12.6 (2003): 508-13.

Vaes LP и Chyka PA. Взаимодействия на варфарин с чесън, джинджифил, гинко или женшен: естеството на доказателствата. Annals of Pharmacotherapy. 34.12 (2000): 1478-82.

van Gorkom BA et al. "Влияние на високо пречистен сенна екстракт върху епитела на дебелото черво". Храносмилане. 61.2 (2000): 113-20.

Vanderperren В et al. "Остра чернодробна недостатъчност с бъбречно увреждане, свързано със злоупотребата със сенна антрахинон гликозиди". Annals of Pharmacotherapy. 7-8 (2005): 1353-7.

Yan M et al. "Изследване на нефротоксичността на общите антахинони на ревенци при плъхове от Sprague Dawley, използващи ДНК микрочипове". Етнофармакология. (2006 г.).