Без глутен бавен готварски барбекю пилешка рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 227

Мазнини - 9 грама

Въглехидрати - 18g

Протеин - 18g

Общо време 255 мин
Подгответе 15 минути , готвяйте 240 мин
Сервира се 6 порции

Всеки домашен готвач се нуждае от някои надеждни бавни идеи за готварска печка за натоварени вечери в неделя. Тази рецепта използва ароматни пилешки бедра, пълни със здрави сърцевини на полиненаситени мазнини, които спомагат за запазването на месото с дълго време за готвене. Сладкият и остър сос е оцветяван със зеленчуци и уплътнен с царевично нишесте, вместо брашно, за да се поддържа без глутен и овлажняващ.

Съставки

подготовка

  1. Поставете царевично нишесте и сол в голяма торбичка за многократна употреба.
  2. Добавете пилешкото бебе, запечатайте чантата и разклатете, за да покриете с царевично нишесте.
  3. Загрейте маслото в тиган или бавна готварска печка с функция за изглаждане. Разклатете излишното царевично нишесте от пилешко и (на 2 партиди) кафяво от двете страни (отнема около 2 до 3 минути на всяка страна).
  4. В бавната готварска машина комбинирайте пухкаво пиле, сос от барбекю, сок от ябълки, лук, камбала; разбъркайте, за да ги комбинирате. Покрийте и гответе на LOW за 8 часа или HIGH за 4 часа. Разчистете месото с вилица преди да сервирате.

Варианти и замествания на съставките

Използвайте всякакъв вид сос за барбекю, който ви харесва, просто проверете етикета, за да сте сигурни, че е без глутен . Сладкият барбекю сос на търговеца Джо е силно препоръчителен.

Ако сте фен на чесъна, хвърлете няколко скилидки нарязан на чесън в бавната готварска печка заедно с останалите съставки.

Съвети за готвене и сервиране

Сервирайте това пиле на ролга без глутен или увийте в тортила без глутен и поръсете със сирене. Можете също така да сервирате в купички, нарязани върху варен ориз и нарязани на прясно нарязани ялапени.

Съхранявайте остатъците в контейнер в хладилника до 4 дни.