Дали Kahlua не съдържа глутен?

Kahlua съдържа алкохол, дестилиран от пшеница

Трудно е да се каже дали Kahlua, най-популярният ликьор с кафе с аромат, не съдържа глутен. Долната линия е, че може да е добре за някои от нас, но със сигурност със сигурност създава проблеми в други, които не съдържат глутен.

Както повечето други производители на алкохолни напитки, производителят на Kahlua, Pernod Ricard USA, не разкрива съставките в своите продукти.

Но тук е вероятната причина, поради която Kahlua причинява проблеми на някои хора на диета без глутен, но не и други: Kahlua съдържа алкохол, който е дестилиран от една или повече от трите глутенови зърна (пшеница, ечемик и ръж).

Докато много власти в хранителния режим без глутен казват, че процесът на дестилация премахва вредния глутен протеин, много хора с чувство на патогенност или не-целулат чувстват, че не могат да пият глутенови зърнени напитки, без да страдат от симптоми.

Обща информация за статута на Kahlua без глутен

Преди няколко години Перно Рикард САЩ казва, че Kahlua се счита за без глутен. Въпреки това, след влизането в сила на правилата на Американската администрация по храните и лекарствата относно етикетирането без глутен , производителят спря да казва това.

Вместо това, Pernod Ricard USA, сега просто казва, че не тества за глутен в крайния продукт. Не изглежда, че съставките на ликьор са се променили.

Въпреки това, след промяната в правилата за етикетиране без глутен, компанията сега е по-предпазлива, за да твърди, че Kahlua е без глутен.

Така ли е Kahlua без глутен или не?

Съставките на Kahlua, според производителя, включват: сироп от царевица с високо съдържание на фруктоза, захар от тръстика, екстракт от кафе (напитка от захарна тръстика, захар, вода, карамел), неутрална спиртна напитка, вода и вино.

Карамелът не е получен от глутенови зърна, но неутралните зърнени спиртни напитки съдържат дестилиран алкохол на основата на пшеница, твърди производителят.

Според декларация на представител на Pernod Ricard USA, Kahlua се произвежда от дестилирани зърна (компанията споменава пшеница, ечемик, ръж и овес, но не уточнява кои са използвани за производството на ликьор).

Сега, както казах по-горе, много експерти смятат, че дестилацията премахва вредния глутен протеин. Въпреки това, много хора все още смятат, че реагират лошо на глутен на основата на зърнени храни на алкохол, поради което биха могли да реагират лошо на Kahlua.

Всичко това се отнася за обикновените (някои може да кажат "класически" Kahlua). Трябва да отбележите обаче, че Pernod Ricard USA също така произвежда допълнителни ликьорни аромати на марката Kahlua, включително: Чили Шоколад, Тиквен Спайс, Солен Карамел, Менга Мока, Лешник, Мока, Френска Ванилия, Среднощна и Канела Спайс.

Дружеството не предоставя информация за съставките на тези ароматизирани ликьори. Може да се предположи, че са направени с обикновена база Kahlua (и с алкохол, дестилиран от глутенови зърна). Въпреки това няма начин да се знае дали са добавени допълнителни съставки, съдържащи глутен. Следователно, всеки, който има чувствителност към цьолиакия или чувствителността към гел, не трябва да се отклонява.

Коктейли, които включват Kahlua

Ако имате нужда да избегнете Kahlua, ще трябва да избегнете някои коктейли и други напитки, които включват ликьор.

Много хора слагаха кал в кафе или кафе без кафе, особено след празнично хранене. В допълнение, следните популярни коктейли винаги или често включват Kahlua като съставка:

Имайте предвид, че някои от тези напитки могат да включват и съставки на основата на глутен отвъд Kahlua, така че дори и да нямате проблем с Kahlua, ще трябва да направите своя надлежна проверка и да проверите всички съставки в кой коктейл сте поръчване.

Слово от

За съжаление ще трябва да определите чрез пробна версия и грешка дали реагирате или не на Kahlua - някои хора съобщават за реакции, докато други казват, че е добре.

Силно препоръчвам предпазливост, ако не сте опитали преди Kahlua, особено ако сте забелязали симптоми на залепване след други алкохолни продукти на основата на глутен, като например бира, произведена от "de-gluten" ечемик , както и повечето сортове джин и бурбон ,

За щастие, наистина е лесно да направите домашен ликьор за кафе (има много рецепти там, за да можете да експериментирате, докато не намерите най-добрата за вас). Ако сте склонни да реагирате на алкохолни напитки, дестилирани от глутенови зърна, просто не забравяйте да използвате безглутенова водка (водка, изработена от нещо друго освен традиционната пшеница и / или ръж), за да направите своя домашен ликьор.

Една последна забележка: Ако реагирате също и на казеина от млечен протеин, някои от аромати на марката Kahlua - конкретно, продуктите Drinks-To-Go и Ready-To-Drink - съдържат казеин като съставка.

> Източник:

> Фондация "Celiac Disease". Какво трябва да ям? Информационен лист.