Chipotle Lime Пилешки бедра с ананас Салса рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 253

Мазнини - 13g

Карби - 8гр

Протеин - 26 гр

Общо време 30 мин
Подгответе 10 минути , готвяйте 20 мин
Сервизи 2 (по 2 бедра всяка)

Изкупените, безконечни пилешки бедра са чудесни за бързи и ароматни ястия. Те са лесни за приготвяне с малко усилия и са почти невъзможни да изсъхнат. Те поемат всеки вкус и са идеалното средство за пресни, здрави съставки като плодове, зеленчуци и билки. За да ги държите здравословно, отстранете видимата мазнина преди готвене. Те все още ще останат много влажни и вкусни!

Чиполите, чесънът и варът придават толкова много вкус с почти никакво усилие в тази рецепта. Свеж ананас салса удря още повече вкуса и прави това хранене забавна и вълнуваща промяна до обичайната ви рутинна вечеря.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 350F. Подрязвайте видимата мазнина от пилешкото бедро.
  2. В малка купа комбинирайте прах от чипот, чесън и кимион.

  3. Сложете вар върху върховете на пилешкото бедро и поръсете силно с подправката. Разтъркайте, за да покриете добре върховете на бедрата.

  4. Загрявате огромния тиган на печката над висока температура. Добавете масло и завъртете тигана, за да покриете.

  5. Залейте пилешкото бебе в тигана, около 2 минути на страна. Поставете тиган във фурната, за да завършите готвенето, от 5 до 10 минути. Пилето се извършва, когато термометър, поставен в центъра, прочита 165F.

  1. Докато пилето се готви, подгответе салсата. Комбинирайте в купа червен лук, ананас, ялапено, кориандър и вар.

  2. След като пилето е готово, извадете от фурната и сервирайте с ананас салса.

Варианти и замествания на съставките

Можете да използвате пилешки гърди на мястото на бедрата, но те ще трябва да бъдат ударени тънки, за да се гарантира, че готвят добре, но не изсъхват.

Съвети за готвене и сервиране

Използвайте термометър за месо, за да сте сигурни, че пилето е приготвено по целия път. Можете също да грил пилешкото бебе, ако нямате фурна.

Сервирайте тези пилешки бедра с черен боб или кафяв ориз и зелена салата или зеленчуци на скара, за да завършите храната.