Какъв е най-добрият начин да се измери колко далече сте ходили?

Използвайте приложенията, GPS часовниците, колелата и педометрите за разстояние

Откъде знаеш колко сте ходили? Има няколко начина за измерване на разстоянието до пешеходци, с повече достъпни от всякога благодарение на мобилните приложения, GPS и компютърното картографиране.

Използване на GPS Apps за мобилни телефони за разстояние пеша

В древното минало (само преди няколко години) имахте нужда от специален GPS модул за измерване на разстоянието до пешеходно разстояние чрез сателитна технология.

Но сега GPS на вашия смартфон и се използва от много приложения за смартфони, които могат да следят вашата скорост и разстояние, като MapMyWalk. Не може да е по-удобно, тъй като е вероятно да донесете телефона си на разходка. Освен да знаете доколко сте ходили, можете също да видите маршрута, който сте предприели, което може да ви помогне да се придвижите обратно към мястото, откъдето сте започнали.

Много интелигентни крачкомери, като Fitbit , са свързани с приложения, които имат функция за проследяване на упражненията, която ще използва GPS на телефона, за да картографира и измерва ходенето ви.

Точността на измерването на разстоянието до GPS зависи от няколко фактора. Телефонните измервания на телефона са склонни да бъдат изключени с до 10%. Това е така, защото телефонът трябва да има честа комуникация с множество GPS спътници в небето. Ако телефонът ви няма ясна представа за небето, той няма да бъде заключваща позиция с толкова сателити. Ако телефонът ви загуби контакт с един или повече сателита, можете да видите внезапен скок от разстояние.

Ако погледнете маршрута си така, както е изобразен на карта, можете да видите това "GPS трептене" и въведените от него грешки.

Ако ходите в район с много високи сгради или в дълбока долина или в непосредствена близост до хълм, може да видите повече GPS неточности и загуба на сигнал. Плюс това, GPS често се губи, често не работи добре на закрито и няма да измерва разстоянието ви на бягащата пътечка.

Освен че измервате цялото разстояние, често можете да преглеждате маршрута си на карта и някои приложения ви позволяват отново да запазите и да използвате същия маршрут. За по-добра точност на разстоянието можете да ходите по един и същ маршрут няколко пъти и да сравнявате разстоянието всеки път.

Спортни GPS часовници

Garmin, Том Том и други правят GPS часовници за бегачи и велосипедисти, които също работят за проходилки. Те често показват скоростта и разстоянието ви и могат да се свързват с ремъци за сърдечен ритъм или да имат вграден детектор за импулсни импулси. Те могат да бъдат по-удобни за проверка при движение в сравнение с мобилното ви приложение, но те са скъпи. Те имат същите недостатъци като мобилния ви телефон GPS за загуба на контакт със сателитите и не работи на закрито. Вижте най-добрите стилове за спортни GPS скоростомери / удамери за ходене .

Все повече и повече интелигентни вълни и фитнес обхвати включват GPS за отчитане на разстоянието и скоростта, като Apple Watch 2 и Fitbit Surge .

Карта и измерване на ходенето ви онлайн

Можете да очертаете маршрути с помощта на MapMyWalk онлайн. Сайтът ви позволява да нарисувате маршрути и да разчитате разстоянието. MapMyWalk има както изглед към улицата, така и към сателитния изглед. Можете да увеличите части от маршрута, които използват тротоар или пътека, която не е по улица.

С абонамент за премия можете да отпечатате карти и упътвания и да ги експортирате в приложението си, за да ги използвате, докато ходите.

Колелото е

Можете да карате пешеходен маршрут в кола или на колело с километраж и да го измерите по този начин. Разстоянието може да е изключено в зависимост от това дали километражът ви е правилно калибриран за размера на гумата и други фактори. Златният стандарт за ходене на състезания и състезания по време на състезания е да се използва механично колело, което отваря всеки двор или метър.

Разстояние на крачкомера

Можете да преведете крачките на стъпкомера на разстояние, ако знаете дължината на крачка. Много крачкомери изискват да измерите дължината на крачка и да го въведете в потребителския си профил, след което той автоматично изчислява разстоянието, което ходите.

За да бъдете сигурни, трябва да имате много последователна стъпка. Разумно е да се използва разстоянието на разстоянието на крачкомера само за да се получи оценка и да не се разчита на нея като на официално четене. Ако вашият педометър не изчислява стъпки за отдалечаване за вас, вижте графиките за преобразуване на стъпките в мили и километри .