Близкия изток Червен пипер-Орех Dip

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 134

Мазнини - 12 гр

Въглехидрати - 6g

Протеин - 2g

Общо време 30 мин
Подгответе 20 мин , готвяйте 10 мин
Сервирания 8 (по 2 1/2 Т)

Тази ниска FODMAP версия на популярно напояване, наречена muhammara, се прави с домашно приготвено с чесън масло, за да извлече явен вкус на чесън, като същевременно запази FODMAPs до минимум. Това разнообразно потапяне е чудесно при бисквити или нискомаслени зеленчуци; вкусът му е невероятен като разпространение на сандвич, закален в омлет или подхвърлен с макаронени изделия. Всъщност, няма твърде много места, където неговият вкус не блести.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 350F. Поставете орехи върху лист за печене. Преперете, докато леко потъмнеят, около 10 минути, като разбъркате веднъж или два пъти. Извадете от огъня и го оставете настрани.
  2. Докато ядките се топе, в малък тиган съчетайте чесъна и маслото на средно висока температура. Пригответе го, докато не изтече мехурчетата. Намалете топлината, за да поддържате леко къпане и гответе чесъна, докато започне да пожълтява от 5 до 7 минути. Не кафява чесън.
  1. Извадете от топлината и оставете да седнете за 5 минути. Извадете чесъна с лъжица и изхвърлете чесъна. Ще останат около 4 супени лъжици чесън.
  2. В кухненски процесор или блендер комбинирайте камбала, кренвирши, кимион, пушена червеникавочервена лют червен пипер, сол, балсамов оцет, захар, препечени орехи и чесън, вливан със зехтин. Puree 45 до 60 секунди, за да се образува груба паста, като се изстъргват страниците и дъното на купата веднъж или два пъти.
  3. Добавете галета и разбъркайте или пулсирайте, докато текстурата не прилича на песто. Ако сместа е хлабава или водна, добавете 1 до 2 супени лъжици допълнително галета и импулс. Сместа ще се сгъсти при стоене. Служи незабавно или съхранявайте в хладилника, плътно покрит, в продължение на 4 дни.

Варианти и замествания на съставките

Вместо да използвате фурната, ядките могат да бъдат препечени в тежък тиган със средна топлина върху печката. Разбъркайте яйцата на 3 до 5 минути, докато те станат златисто кафяви.

Внимавайте внимателно, тъй като ядките горят лесно.

Заменете домашно приготвеното масло с чесън с ¼ чаша търговско приготвено чесънно масло.

Гарнирайте с допълнителни нарязани орехи и зехтин, ако желаете.

За да направите тази рецепта без глутен, използвайте безглутенови, ниско-FODMAP трохи за хляб.

Съвети за готвене и сервиране

Можете да използвате техниката в тази рецепта, за да накарате маслото с чесън да се използва и в други рецепти.

Домашното маслиново масло с чесън трябва да се използва или замразява в рамките на четири дни, за да се избегне рискът от заболяване, причинено от храна.

Търговски без глутен галета може да се използва, ако те не съдържат лук или чесън. Или направете своя собствена. Скъсайте 2 парчета сладък хляб без глутен FODMAP или сладък хляб (който е нисък FODMAP, поради процеса на ферментация, който преминава през него) в 1-инчови парчета. Поставете върху листа за печене с гайките. Тост до златисто кафяво на дъното, 4 до 5 минути. Превърнете парчетата и тост, докато златиста от другата страна, още 4 до 5 минути. Охладете във фризера в продължение на 5 минути и пулсирайте в процесора за приготвяне на храна или блендера, за да направите трохи. Изсипете и оставете настрана. Не е нужно да почиствате купата на процесора, между това да направите галета и да натопите.