Какви храни без глутен можете легално да извършвате чрез сигурността на летищата?

Ако ядете без глутен и сте пътували по въздух наскоро, вероятно сте забелязали две неща: 1) е трудно да се донесат някои видове храна през летищните контролно-пропускателни пунктове на администрацията за транспортна безопасност и 2) въпреки че ситуацията се е подобрила напоследък, особено на по-големите летища, често няма нищо, което да се храни без глутен, след като стигнете до другата страна на тези контролно-пропускателни пунктове.

Въпреки че правилата на TSA, които регулират ръчния багаж и хранителните продукти, продължават да се затягат, все още имате разнообразни възможности за храни без глутен, които можете да пренасяте на самолет.

TSA трябва да позволи всякаква форма на твърда храна, въпреки че храната ви ще трябва да мине през рентгеновата машина точно като всички други багаж.

Поради това вашите потенциални опции за хранене на самолета могат да включват плодове, салата, печено говеждо, пиле, шунка или зеленчуков сандвич на хляб без глутен, бисквити и сладкиши без глутен , безглутенови торти , безглутенови чипове и крекери и дори сух без глутен зърнени храни (можете да купите конвенционално мляко от другата страна на сигурността).

Ако е течност или гел, това е проблем

Повечето от проблемите, свързани с храната чрез сигурност, произтичат от правилата на TSA по отношение на течни и гелообразни продукти. Понастоящем пътуващите са ограничени до контейнери с вместимост от 3,4 сантиметра от всякакви течни или гелообразни артикули и те трябва да се поберат в една пластмасова торбичка с цип.

На всеки пътник се допуска една от тези чанти с цип.

Хранителните продукти, които попадат в категорията "течност и гел", включват: кремообразни спагети и спрейове (включително сирена и фъстъчено масло), салса, конфитюри и салатни превръзки, кленов сироп, масло и оцет, други сосове, супи и всякакъв вид напитка. TSA препоръчва на пътниците да напускат тези неща у дома или да ги опаковат в проверен багаж.

Регламентите обаче не изключват тези неща - просто трябва да се уверите, че носите по-малко от 3.4 унции от всеки. Например, малките индивидуални пакети от глутен без саламури или соев сос без глутен трябва да преминат през събрание, както и няколко малки пакета конфитюр или желе, които можете да разпространявате на безглутенови бисквити . Аз вероятно ще пропусна хумуса, все пак.

TSA процедури за храни без глутен

Ако решите да внесете малко количество течна или гелообразна храна чрез сигурност (например, маслото от ядки за вашия сандвич), оставете го отделно и в неговия пластмасов контейнер, докато не сте в охраната.

Замразените продукти са добре, стига те да са замръзнали, когато са представени за скрининг. Ако те са частично разтопени, течливи или имат течност в долната част на контейнера, те се считат за течности или гелове и трябва да отговарят на правилото за контейнера от 3.4-унции, според TSA.

Замразените гел опаковки също се броят под 3.4-унция правило, така че ще избегна тези. Една от възможните варианти е да вземете пакет за еднократна употреба, да я изхвърлите, преди да минете през охраната, и след това да купите чаша лед от продавач от другата страна на контролния пункт.

Някои от нас може да искат да приготвят безглутенови торти или пайове чрез охрана като ръчен багаж, тъй като онези неща очевидно не биха се справили добре с регистрирания багаж.

TSA казва, че това позволява, но те подлежат на "допълнителен скрининг". Говорих с говорителя на ТСА Сара Хоровиц, но тя няма да разработи, като казва в последващ имейл само, че "TSA определя това, което пътниците могат безопасно да пренасят през контролно-пропускателните пунктове, използвайки подход, основаващ се на заплахи, и използвайки най-новите разузнавания".

Долната линия: Пътувайте с пълни пайове на свой собствен риск ... особено ако те съдържат "гел" като пълнеж (може би да се придържате с ябълка вместо с тиква).

Правилата на TSA позволяват "медицински необходими" елементи, включително напитки

TSA разрешава течни медикаменти и други течности, които се нуждаят от хора с увреждания и медицински състояния, които могат да включват лекарства с рецепта и лекарства без рецепта, вода, сокове и течни храни.

Хоровиц не е казал дали ще ви е необходима рецепта или бележка от Вашия лекар за тези. Все пак, със сигурност бих го препоръчал. Трябва да запазите тези елементи отделни от останалите ви преглеждани елементи и да ги декларирате на служителя на TSA на контролния пункт.