Ресторанти за пица без глутен

7 водещи вериги за ресторант Задаване на нов стандарт

Пилетата без глутен са изминали дълъг път през последните 10 години. Днес е относително лесно да намерите безглутенова пица в почти всяка държава с големи вериги ресторанти, които напълно обхващат диетата.

Всъщност, според изследване на базираната в Лондон фирма за проучване на пазара Mintel, броят на пици без глутен, пуснати между 2012 г. и 2015 г., се покачи с впечатляващ 58%. Повечето експерти смятат, че тенденцията ще продължи само като по-независими и франчайз пицарии да се качат на борда на безглутеновият банда.

Ето преглед на някои от националните и регионални вериги, които понастоящем предлагат пици без глутен по време на техните извадки и менюта:

1 - Уни Чикаго Грил

Wikimedia Commons

Uno Chicago Grill - случайна верига от ресторанти с над 150 места в 24 държави, предлага три вида пица без глутен: сирене, пеперони и зеленчуци. Всички те съдържат соя, яйце, мая и млечни съставки.

Докато компанията твърди, че е необходима "огромна крачка за идентифициране на всички форми на глутен и глутенови деривати" в храните, които те подготвят вътрешно, тя не може да гарантира, че пиците няма да се заразят в кухнята.

| Повече ▼

2 - Пицария на кръстника

Wikimedia Commons

Пицария "Кръстникът", с местонахождения в 40 държави, предлага шест различни безглутенови пици за доставка или пикап: сирене, пеперони, колбаси, говеждо месо, комбинирано месо и класически комбо.

Всички пици се приготвят на място в обект, сертифициран без съдържание на глутен до пет части на милион от асоциацията "Celiac sprue" . Веднъж приготвени, пиците ще останат индивидуално опаковани, докато не минават през крайния процес на печене в магазините.

Не всички ресторанти на веригата с 600 места предлагат пица без глутен, а някои предлагат само пекални версии.

| Повече ▼

3 - Пицария

Wikimedia Commons

Птиците без глутен на Pizza Hut , произведени от кори от Ulu's Gluten-Free, са сертифицирани без глутен до под 10 части на милион.

Ръководството за обучение в кухнята е разработено в координация с програмата за сертифициране за обучение и управление на хранителни продукти без глутен за по-добра защита срещу кръстосано замърсяване с глутен.

Можете да закупите безглутенови пици на избрани места на Пица Хът в национален мащаб, налични в обикновени сирена или пеперони и сирене.

| Повече ▼

4 - Бреквата къща на BJ

Flickr

BJ's Brewhouse - верига за хранене с повече от 190 места в 13 държави, включва пица без тлъстини, без глутен като част от неговото екстензивно меню за глутен.

10-инчовата пица, без глутен, може да бъде покрита с почти всички редовни гарнитури на BJ; само кюфтетата се считат за безглутенови.

Докато BJ's полага големи усилия, за да се придържа към стандартите, които не съдържат глутен, той прави доброволно. Стандартите могат да варират от магазина до магазина. Ако поръчвате без глутен, не забравяйте да говорите със сървъра си, за да сте сигурни, че ще се полагат допълнителни грижи, за да се избегне кръстосано замърсяване.

| Повече ▼

5 - Готварска пица в Бостън

Wikimedia Commons

Boston's Gourmet Pizza, непринуден заведения за хранене с местонахождения в 23 държави, пусна своята безглутенова кора през 2009 година.

Днес повечето от "Пица шедьоври" на компанията са на разположение без глутен с такива фаворити като Тропически пиле, Ultimate Pepperoni и пици Mama Meata. Грутените свободни кори са изцяло изработени със соя, яйце, дрожди и мляко.

Както при BJ's Brewhouse, стандартите за подготовка могат да варират от ресторант до ресторант, така че полагайте допълнителни грижи, за да сте сигурни, че вашият сървър разбира важността на избягването на кръстосано замърсяване.

| Повече ▼

6 - Известната гастрономна пица на Чесън Джим

Flickr

Известната пица Gourmet Pizza на Чешкото Джим, развиваща се верига за пица с места в пет държави, предлага тънки круши, без глутен пици във всичките си магазини.

Компанията е предприела доста строги предпазни мерки срещу кръстосаното замърсяване с глутен, включително използването на отделни хранилища, прибори и контейнери за сос за всичките си хранителни продукти без глутен. Освен това, тя използва без глутен брашно за "къдренето" на всичките си пици, така че дори и въздушното брашно да е напълно без глутен.

| Повече ▼

7 -

Flickr

хлебната пица верига с местонахождения в повече от 16 държави, предлага многобройни неща без глутен и веганско меню.

Пилената кора от веригата без глутен, направена от ориз, тапиока и картофено брашно, е сертифицирана като 100% веган. По-голямата част от напитките за пици и сосове също не съдържат глутен, а за тези, които следват без млечни продукти и FFCF диета, се предлага заместител на сирене без глутен.

> Източник:

> Mintel. "Пиле без глутен започва да се покачва с 58% в световен мащаб между 2012 и 2015 г." Лондон, Великобритания; издаден на 9 февруари 2016 г.

| Повече ▼