Йога адаптации и подложки за болка в китката

4 стратегии за облекчаване на натиска върху китките по време на йога

Много йога пози, като дъска и chaturanga , разчитат на тежестта върху вашите китки. Това може да бъде доста трудно и болезнено, ако имате състояние като остеоартрит или се занимавате с нараняване на китката.

Има начини да работите по този начин, да намалите натиска върху китките си и да продължите да изграждате силата на горната част на тялото. В зависимост от вашите медицински ограничения и ниво на болка, редица адаптации могат да ви позволят безопасно да практикувате тези пози.

Адаптация за лека болка в китката

За тези, които имат случайна, лека болка в китката, може да е достатъчно да промените начина, по който поставите тежест върху ръцете си. В поза като куче , насочено надолу , има тенденция да копаят китките в матката, което причинява болка. За да противодействате на това, трябва да обърнете внимание на начина, по който поставите ръцете си във всяка поносима поза.

Започнете, като разпространявате пръстите си добре и широко. Уверете се, че средните ви пръсти са успоредни един на друг. Натискайте всеки от пръстите си надолу до върховете. В същото време, не забравяйте да завладеете мускулите на краката силно, за да могат да носят част от вашето тегло. Всичко това ще облекчи натоварването на китките ви, което може да бъде достатъчно за облекчаване на болката.

Друга възможност е да направите ръцете си в юмруци в тези поза. Това позволява теглото да падне върху кокалчетата. Бъдете сигурни, че се движите в позиция бавно и се съсредоточавате върху предпазването на китките от ненужно огъване, което може да причини допълнително напрежение.

Подпори за тежка болка в китката

Тези с тежки проблеми с китките може да са в състояние да получат известно облекчение от подпори. Йога клин от пяна или корк може да се използва под китките ви, за да омекоти ъгъла на удължаване. Барбъл-подобни блокове, които са предназначени за подпомагане на лицеви опори, са друга възможност да разгледаме. Много от тях ви позволяват да държите китката в неутрална позиция, докато се намирате като дъска и чатунга.

Алтернативите представляват

И накрая, стигаме до решението за тези с най-тежки проблеми с китката: избягване. Това е подходът, който трябва да предприемете, ако никое от гореизброените решения не ви позволи да правите пози без болка. Това също е вашият вариант, ако Вашият лекар Ви посъветва да избягвате натиска върху китките си изобщо.

Все още можете да правите пози, като надолу с лице куче и дъска, въпреки че ще трябва да дойдете на вашите предмишници и да отидете в делфините представляват вместо това. Това отнема тежестта на вашите китки, но все още ви дава опъване, което другите предлози предлагат. Той също така ще ви помогне да работите върху силата на горната си ръка.

Позиции като войн II и тази вариация на разширен страничен ъгъл , където ръцете се държат успоредно на пода, също ще отокат бицепсите и трицепсите.

Словото от

Важно е да запомните да получите становището на лекаря си дали състоянието ви не позволява да се натоварват китките. Можете също така да поискате от инструктора си да гледа вашата форма във всяка от тези адаптации, когато започвате. Тя ще бъде в състояние да предостави повече съвети, за да ви помогне да облекчите допълнително натиска, за да можете да продължите да се наслаждавате на практиката си.