Рецепта за пикантни семена от Чиа

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 208

Мазнини - 7 гр

Карби - 36гр

Протеин - 3g

Общо време 10 мин
Подгответе 5 мин , готвяйте 5 мин
Сервирания 6 (по 1/3 чаша)

Тази рецепта за пикантни семена на Чиа е високо фибри и пакетира силна доза от добри омега-3 мастни киселини. Тази проста закуска или закуска не изисква готвене (врящата вода омекотява семена от чиа ) и има консистенция, подобна на тази на тапиока. Тъй като сместа седи, повече от разтворимото влакно излиза от семената и уплътнява пудинга. Тя може да стане малко gooey, ако седи за дълго време. Ако не го интересувате по този начин, най-лесното средство за лечение е да се разбъркате в някаква сметана (или дори течна сметана), която магически подобрява структурата. Можете също така да го смесвате в кухненски процесор за по-гладка текстура. Тази пудинг е естествено без захар и не съдържа глутен.

Съставки

подготовка

  1. Поставете чиа семена, сол и канела в купа с най-малко 3 чаши. Изсипете вряла вода върху сместа. Добавете кленов сироп и ванилия към сметаната. Кремната смес трябва да е гореща, но да не се кипи (установявам, че затоплянето й в микровълнова печка за около минута и половина работи добре, но вашата микровълнова печка може да варира). Добавете кремообразната смес към семената и разбъркайте.
  2. Разбърквайте понякога, когато сместа се сгъсти.
  1. Сервирайте с бита или плодовете.

Съвети за готвене и замествания на съставки

Можете да замените мляко или неподсладено бадемово мляко за кокосово мляко, ако искате по-лек десерт. Една проста чаена чай добавя малко подправки, подсладители и мляко или мляко, което не е мляко, към омекотените семена на чиа. Добавете 1/4 чаша неподсладен какао на прах и 1/2 чаена лъжичка екстракт от ванилия и имате пудинг от шоколадов чай. Ако възнамерявате да смесвате тази рецепта, можете лесно да заместите 8 отборени дати за кленов сироп за по-богат вкус. От гледна точка на вкуса, добавянето на всякакво разнообразие от горски плодове като гарнитура контрастира добре с кремообразния, богат вкус на традиционен шоколад или обикновена хляб пудинг.