Chia семена енергийни хапки за деца

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 73

Мазнини - 3g

Карби - 10гр

Протеин - 2g

Общо време 5 мин
Подгответе 5 минути , гответе 0 мин
Сервирания 15 (1 хапка всяка)

Намирането на лека закуска, която е толкова вкусна сред децата и хранителни сред родителите, може да бъде предизвикателство, но тази феноменална и супер бърза и лесна рецепта Chia Seed Energy Bites е удоволствие за всички. Всеки път, когато изчерпим тази сладка закуска, децата искат да разберат кога ще направя повече. Ако не е необходимо готвене , отнеме малко време, за да ги надуете, за да ги използвате като закуска след училище. Или индивидуално ги опаковайте (децата ми като три в чанта), за да ядете след футболна тренировка или където ви отведе животът.

Какви са семена от чиа? Те идват от пустинното растение Salvia hispanica, член на семейството на мента. Какво страхотно хранене те осигуряват? Една супена лъжица семена от чиа съдържа 5 грама фибри, 3 грама протеини и омега-3 и омега-6 мастни киселини. И те са толкова лесни за добавяне към храната. Децата, които ги харесват, се поръсват със зърнени храни, лакомства и кисело мляко и те се смесват добре с овесена каша, така че лесно могат да се ядат без много приготвяне или приготвяне.

Рецептата по-долу е основа за други любими допълнения. Може да се добавят ядки, сушени плодове, шоколадови чипове или кокосови люспи. Обичаме да удвоим рецептата и да добавим една четвърт чаша нарязани бели шоколадови чипове и няколко супени лъжици смляно ленено семе. А за закуска след училище, ние обслужваме няколко енергични ухапвания с плодове отстрани.

Читателите коментират, че те са "вкусни" и друг читател каза: "Моите дъщери обичат тези неща". Много читатели обичаха намирането на нов начин да използват семена от чиа и да намерят начин да ги включи в диетата, която е лесна, и вкусно е определена победа.

Съставки

подготовка

  1. В купа комбинирайте съставките заедно, докато се смесят добре.
  2. Добавете допълнителни добавки.
  3. Хладилника за 20 минути.
  4. Оформя се в ухапвания.