Здравословен списък с хранителни стоки за отслабване

Най-добрият здравословен списък с хранителни продукти за отслабване включва голямо разнообразие от храни. И, вярвайте или не, повечето от най -добрите храни за отслабване дори не са "диетични" храни или продукти, които рекламират като "нискокалорични".

Ако искате да увеличите енергийните си нива, да ядете по-добре и да отслабнете, вземете този списък със себе си в хранителния магазин и напълнете количката си с тези основни, здравословни и природни храни.

Хляб и зърнени храни

Много пакетирани зърнени храни и хлебни изделия се зареждат със захар и рафинирани нишестета. Те са това, което интелигентните яденици наричат ​​"лоши въглехидрати".

За да ги избегнете, прочетете етикетите и търсете продукти, които включват цели зърна и няма скрити захари . Ще намерите много от най-здравите продукти на най-ниските рафтове, където те са малко по-трудни за разглеждане.

Месо и риба

Не се страхувайте да попитате вашия касапин за най- леките разфасовки от говеждо месо и други меса . Той често може да отреже мазнините от любимата си пържола, за да намали броя на мазнините и калориите.

И не забравяйте да вземете поне една или две порции риба. Здравословните мазнини в рибата са умен допълнение към диетата за отслабване. И експериментирайте с по-слаби сортове бяла риба като треска или тилапия.

Печете филетата и ги използвайте в такос или просто сервирайте с пресни парени зеленчуци.

Консервирани и опаковани храни

Пакетираната хранителна пътека е там, където умни купувачи се нуждаят от усърдие. Много консервирани и опаковани продукти изглеждат здрави, но съдържат добавени захари, сол и мазнини.

Затова не обръщайте внимание на етикета отпред и прочетете етикета за хранителните данни, за да направите най-добрия избор.

Напълнете каруцата си с боб, леща и зърна като quinoa, ечемик или дори кус-кус. Тези храни добавят здравословна доза протеин към салати и странични ястия. Заменете бял ориз и бели макаронени изделия с цели зърна, за да увеличите приема на фибри и да намалите глада .

Плодове и зеленчуци

Смартьорите прекарват по-голямата част от времето си в сектора на продуктите на пазара. Можете да говорите с мениджъра на продукцията, за да разберете кои позиции са в сезон и да получите креативни идеи за използването им в храната.

Ако пресните продукти са твърде скъпи, купувайте замразени плодове и зеленчуци. Потърсете чантите, които не съдържат добавени сиропи, сол или захар.

мандра

Млечните продукти не са извън границите на повечето диети. Но точно като консервираните продукти, някои продукти могат да съдържат добавена захар, затова проверете списъка с съставките, преди да изберете.

Какво да не купя

Ще забележите, че няма никакви сосове, превръзки или подправки на този основен списък за пазаруване на хранителни стоки. Защо? Тъй като един от най-лесните начини за намаляване на калориите в кухнята е да се елиминират висококалоричните сосове и спрейове. Просто ароматизирайте ястията си с основни подправки като сол и черен пипер или свежи билки.

Също така няма преработени закуски, печени продукти или десерти с високо съдържание на мазнини. Насладете се на хрупкави пресни зеленчуци през деня и се насладете на сладки плодове за десерт.

С този основен здравословен списък с хранителни стоки вашата кухня ще бъде напълно снабдена с най-добрите храни, за да ви помогне да отслабнете и да живеете по-здравословен живот.