Защо ходенето е голямо крос-обучение за бегачи

На тренировъчен семинар, който присъствах няколко години назад, инструкторът посочи списък с дейности за кръстосано обучение и попита: "Коя от тези дейности за кръстосано обучение има най-голямото функционално пренасяне?" Започнахме да избираме отговори от списъка - включително вода тичане, cross-каране на ски, колоездене - и тя продължава да клатене главата си.

Нито един от 30-те треньори в стаята не предположи правилния отговор: Разходки.

Предимства на ходенето

Наистина, ходенето обикновено се пренебрегва като възможност за кръстосано обучение за бегачите, но със сигурност има полза. Ходенето имитира движенията на бягане, за разлика от другите дейности за кръстосано обучение, укрепва и увеличава издръжливостта на всички мускули, кости, сухожилия и връзки, които се използват при движение. Въпреки това, тъй като единият крак е винаги в контакт със земята, има много по-малко удари, което го прави чудесна възможност за тези, които са пострадали от наранявания или които се връщат от или rehabbing травма.

Друго предимство на ходенето е, че за разлика от другите форми на кръстосано обучение, нямате нужда от достъп до каквото и да е специално оборудване, за да го направите. Лесно е да го направите, няма да ви струва нищо и можете да го направите навсякъде. Ако сте в ходене по ходене или пешеходен туризъм, може дори да стигнете до същото ниво на сърдечен ритъм и аеробно ниво, както при бягане.

Кога да ходиш

Най-доброто време да включите ходенето във вашето обучение е да го използвате като възстановяване от дълъг или твърд ход. Разхождайки се следобед или сутрин след тежко състезание или дългосрочен ход, кръвта тече и разтяга движещите се мускули, без да се налага допълнително напрежение или дори повече удари.

Това ще помогне за подобряване на вашата гъвкавост, без да увеличавате риска от нараняване. Ако тичате състезание в нов град, разхождайки се и разглеждайки някои туристически атракции след състезанието си, това е чудесен начин да се възстановите.

Как да включите ходенето във вашите действия

Можете също да получите много от горните предимства на ходенето, като добавите някои ходене на някои или всичките си писти. Някои състезатели смятат, че предприемането на разходка по разходка наистина може да разруши монотонността по време на дълъг старт или състезание, което може да ви помогне да се справите с умствените предизвикателства и всеки дискомфорт, който те могат да усещат. Ето някои начини да включите ходенето във вашите писти или състезания:

Ако добавите някои ходене във вашите писти, просто се уверете, че все още поддържате добра форма и не го приемайте като възможност наистина да забавите и починете.

Трябва да сте сигурни, че държите лактите под ъгъл от 90 градуса (не на ваша страна) и да предприемете бързи стъпки.

Това ще направи прехода отново към работа много по-лесен и по-гладък.

Вижте също: