Кърпата на кърпата

Вашите телесни мускули, известни още като мускулите на стомаха, се намират в задната част на долните крака. Тези мускули преминават през долната част на крака от коляното и се съединяват с мускулите на мускулите, за да образуват Ахилесовата сухожилие, която се прикрепя към гърба на петата.

Функцията на телешките мускули

Вашите телесни мускули ви помагат да насочите крака си, сякаш сте стъпили на педала на спирачката в колата си.

Когато ходите, тази мускулна група ви помага да ви задвижва напред с всяка стъпка. Тъй като телето се прикрепя към гърба на коляното, то също е активно, когато огъвате коляното. Тази мускулна група може да работи и с вашите квадрицепси и мускули, за да ви помогне да изправите коляното си, когато стъпалото ви е засадено на земята.

Чести наранявания, които включват вашите телешки мускули

Тъй като мускулният мускул пресича както коляното, така и глезенната става, вреда тук може да доведе до значителни функционални загуби, особено при ходене и бягане. Честите наранявания, които включват вашето теле, включват:

Другите състояния могат да причинят стягане в телето. Например, ако сте имали удар, може да имате спазъм и стягане в задната част на краката си. Понякога състояния като болестта на Паркинсон или увреждането на гръбначния мозък могат да причинят и спазми на телешки мускули.

Лечението на много от тези състояния може да включва укрепване и разтягане на телесните мускули, за да се възстанови нормалната сила и мобилност. Посещението на физическия ви терапевт може да ви помогне да решите най-доброто лечение за вашето конкретно телесно нараняване.

С течение на годините конвенционалната мъдрост е, че разтягането на мускулите преди атлетичното състезание и упражнения може да помогне за ограничаване или намаляване на нараняванията.

По-скорошни изследвания показват, че мускулното разтягане преди упражнението може да не редуцира действително нараняването. Въпреки това, разтягането на мускулите преди тренировка може да ви помогне да се уверите, че вашите мускули и стави могат да се движат свободно по време на тренировката или състезанието.

Удълженията за кърпи включват използването на кърпа, за да ви помогнем докато се разтягате. Макар че има много методи, които можете да използвате, за да разтегнете телетата си, удължителният протектор на кърпата е лесен начин да подобрите гъвкавостта на тази мускулна група. Можете да използвате кърпа, колан или дълга каишка, за да помогнете за изпълнението на опъна. Просто се консултирайте с Вашия лекар или физически терапевт преди да започнете програма за упражнения.

Как да направите протягане на кърпа

  1. Получете дълга кърпа за баня или плажна кърпа. Ако не разполагате с кърпа, можете да използвате колана си или дълго парче въже.
  2. Седнете на леглото или на пода с краката си пред вас.
  3. Обвийте кърпата около топката на крака точно под пръстите на краката.
  4. Внимателно дръпнете кърпата, позволявайки на краката си да бавно се навеждат към коляното, като същевременно държите коляното право. Трябва да почувствате леко разтягане в задната част на долния крак. Може да почувствате протежението зад петата или зад коляното ви, в зависимост от това къде мускулът или сухожилията са особено стегнати.
  1. Задръжте опънатата позиция за 15 до 30 секунди, след което бавно освободете участъкът. Потопете се за няколко секунди и след това повторете участък от 3 до 5 пъти на всеки крак.

Удължителят на кърпата е лесен и ефективен начин да подобрите гъвкавостта на телесните мускули. Чрез извършването на това разтягане веднъж или два пъти на ден може да сте в състояние да се уверите, че вашите телешки мускули и ахилесовата сухожилия могат да се движат свободно и да функционират правилно.