Футбол Тегло обучение програма

Теглото обучение е част от цялостна програма за обучение за футбол. Използвайте тази генерична програма за спортни футболни спортове, включително американски футбол, ръгби и австралийски футбол. Не е задължително да включва футбол (футбол), въпреки че елементите на програмата могат да се прилагат за тренировки за футбол.

Аеробни фитнес за футбол

Футболът се нуждае от добра аеробна фитнес, за да осигури издръжливост за постоянно усилие и сила, а дори и насипно състояние, да пробие или да се справи с ефектите.

Частта от програмата, описана тук, е ограничена предимно до частта на програмата за тежести и сила. Ще трябва да направите кардио тренировка, за да развиете аеробна фитнес в началото на сезона и след това да изградите анаеробна фитнес със спринтове, совалки и интервали, за да сте напълно подготвени за сезона.

Аеробни фитнес означава, че можете да се движите, да бягате, да циклизирате или да карате ски за дълго време с умерени темпове, без да сте прекалено уморени. Анаеробна фитнес означава, че можете да продължите по-дълго с високи интензивност преди краката и тялото да се забавят. И двата са важни във футбола, особено ако има вероятност да играете цялата или по-голямата част от играта. Когато оптимизирате всички елементи на фитнес - работейки с фитнес, сила и сила, можете да претендирате, че сте на върха на фитнес.

Периодично обучение за теглене за футбол

Периодичното обучение прекъсва годината в три или четири фази на обучение, като всяка фаза се концентрира върху определено фитнес развитие.

Периодизираните програми осигуряват прогресивно натрупване до върхова фитнес и производителност. Всяка фаза има различни цели и всяка последователна фаза се основава на предишната.

Една целогодишна тренировъчна програма по футбол може да изглежда като програмата, описана по-долу. Когато използвам термина "футбол" имам предвид всеки от спортните контакти, които включих по-горе.

Ако спомена нещо, което не важи за вашия спорт, просто го модифицирайте по подходящ начин.

Ранен предсезон

Късен предсезон

В сезон

Извън сезона

Специално обучение за футбол

В рамките на обща програма за обучение за конкретен спорт могат да бъдат полезни и други специализирани програми, особено в екипи, в които членовете имат специфични роли и се прилагат определени привилегировани физически атрибути.

Например, футболист и защитник (САЩ), или полузащитник и фронт (рагби), вероятно ще имат малко по-различна програма във фитнеса. Една подчертаваща скорост и гъвкавост, а другата насипно състояние, силата и силата.

Помислете за представената тук програма, за да бъде цялостна програма, която е най-подходяща за начинаещи или обикновени обучители на тегло без история на тренировки за тегло за футбол. Най-добрите програми винаги са специфични за индивидуалната фитнес, роля в екипа, достъп до ресурси и, не по-малко важно, основната философия на треньорите на екипа. Най-добре ще бъде да използвате следната програма заедно с треньор или треньор.

Ако сте начинаещи за тренировка, обмислете принципи и практики с начинаещи ресурси .

Винаги се загрявайте и охлаждайте преди и след тренировка. Медицинският клирънс за упражнения винаги е добра идея в началото на сезона, ако не сте имали преди това. Сега, да започнем.

Фаза 1 - Ранна председация

Фондация "Сила и мускул за футбол"
Как се подхожда тази фаза ще зависи от това дали даден играч е нов за тренировка по тегло или идва от сезон на тежести. Изграждането на здравина на фондацията означава използване на програма, която работи на всички основни мускулни групи на тялото. По-малко опитни обучители на тегло ще трябва да започнат с по-леки тежести и по-малко набори и да работят до по-тежки тежести с повече набори. Започнете началото на сезона, за да свикнете с тази фаза, ако преди това не сте използвали тежести.

Реактивните спортни дейности могат да укрепват едната страна на тялото за сметка на другия или да наблегнат на една или две основни мускулни групи с по-малко акцент върху другите. Неизбежно слабите места могат да бъдат податливи на наранявания и могат да се окажат лоши. Това не означава, че вашият не-ритник крак трябва да бъде "умел", докато ритате крака, но той трябва да бъде толкова силен. Трябва да отделите достатъчно ресурси за обучение, за да постигнете функционална основа във всички области, включително противоположни мускули и лявата и дясната страна на всички основни области на мускулната група - гръб, бедрена кост, крака, ръце, рамене, гръден кош и корем.

В началото на сезона програмата за фондация включва комбинация от цели на издръжливост, сила и хипертрофия, което означава, че теглото не е прекалено тежко, а комплектите и повторенията са в диапазона от 2 до 4 групи от 10 до 15 повторения. В тази фаза изграждате някаква сила, някакъв мускулен размер и издръжливост.

Продължителност: 4 до 6 седмици
Дни в седмицата: 2 до 3, с поне един почивен ден между сесиите и по-лека седмица през седмица 4, за да се насърчи възстановяването и прогресията.
Повторения: 10 до 15
Задава: от 2 до 4
Почивка между сетове: 30 до 60 секунди

Фаза 1 Тежести Упражнения за футбол

Посочва забележка

Фаза 2 - средата на сезона

В тази фаза ще изградите сила и мускули. Бързите и гъвкави играчи трябва да внимават да не натрупват прекалено много. Имате добра основа от ранните тренировки преди сезона и сега акцентът е върху вдигането на по-тежки тежести, за да обучите нервната система във връзка с мускулните влакна, за да придвижвате по-големи товари. Хипертрофията, която изгражда мускулен размер, не означава непременно сила. Въпреки това, във фазата на основаването и в тази фаза, хипертрофията ще ви служи добре за развитие на силата.

Силата ще бъде основата за следващата фаза, която е развитието на властта. Захранването е способността да се движат най-тежките товари в най-кратки срокове. Силата е по същество продукт на сила и скорост и е важен компонент на успешен набор от умения за футбол.

Фаза 2 Тежести Упражнения за футбол

Посочва забележка

Фаза 3 - Късен предсезон до сезон

В тази фаза изграждате силата, развита във фаза 2, с обучение, което ще увеличи способността ви да движите товар при висока скорост. Силата е комбинация от сила и скорост. Тренировката за мощност изисква да повдигате по-леки тежести, отколкото сте направили във фазата на якост, но с експлозивни намерения. Трябва да почивате адекватно между повторенията и наборите, така че всяко движение да се извършва възможно най-бързо. Броят на наборите може да е по-малък от фаза 1. Няма смисъл да тренирате така, когато сте уморени.

Фаза 3 Тегло тренировъчни упражнения за футбол

Посочва забележка

Фаза 4 - В сезон

Фаза 4 се фокусира върху поддържането на сила и мощност. Алтернативна фаза 2 (якост) и фаза 3 (мощност) за общо две сесии всяка седмица. На всеки петата седмица прескочете тренировката за тегло, за да подпомогнете възстановяването.

Посочва забележка

Фаза 5 - извън сезона

Сега е време да си починете. Нуждаете се от това време за емоционално и физическо обновяване. За няколко седмици забравете за футбола и правете други неща. Поддържането на активност и активност при кръстосано обучение или други дейности е добра идея.

Дайте си достатъчно време да направите всичко това отново през следващата година.