Хърбърно печено пиле с тапенада

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 251

Мазнини - 12 гр

Въглехидрати - 4g

Протеин - 31 гр

Общо време 60 мин
Подгответе 20 мин , готвяйте 40 мин
Сервирания 6

Това вдъхновение от Средиземно море е много ниско в FODMAPs, което го прави перфектна вечеря. Той се сдвоява добре със смесени зелени или ориз. Ако времето допуска, мариновайте пилето до 24 часа в тревата, за да увеличите вкуса на пилето; ако бързате, можете да печете пиле веднага.

Съставки

подготовка

Бил Пиле

  1. Оформете паста чрез смесване на маслиновото масло с мащерка, розмарин, босилек, сол и черен пипер. Разбъркайте тази смес върху всички страни на пилешките гърди и поставете пилето в тавичка. Покрийте ястието и оставете пилето да маринова в продължение на 2 часа в хладилника.
  2. Загрейте фурната до 375F.
  3. Открийте тавата за готвене и печете пилето в средната стойка на фурната за 40 минути или докато достигне вътрешна температура от 165F в най-дебелата част на пилето.

Маслена тапанада

  1. Докато пилето се пече, в купата на миксер или кухненски робот, комбинирайте зелените маслини, калама маслини, печен червен пипер, аншоа, каперси и зехтин. Процесът се обработва, докато се образуват парченца смес. Не пюре.
  2. За да сервирате, парче топло пиле в 1/2-инчови парчета и нагоре всяка порция с 2½ супени лъжици тапанада.

Варианти и замествания на съставките

Прескочете тапенадата и се насладете на това сочно пиленце, ако искате.

Съвети за готвене и сервиране

Лъжичките тиган сокове над остатъците пилешко и се покрива плътно, за да го влажни до следващото си хранене.

Допълнителните аншоа могат да бъдат замразени между два листа пластмасова обвивка и да се съхраняват в херметически затворен контейнер във фризера за бъдеща употреба.