Рецепта за лесен чанджър чай

Как да си направим домашен джинджифил чай

Пикантна напитка, чай от джинджифил е затоплящо, ободряващо, без кофеин алтернатива на черен чай или кафе. Широко използвани в различни култури за облекчаване на болки в гърлото или кашлица, борба със студ и облекчаване на храносмилането, гадене и болест по време на движение, коренът на джинджифил е доказано, че има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства и се смята, че има многобройни ползи за здравето.

В проучване, публикувано в " Хранене " например, изследователите установиха, че дневното потребление на джинджифил е свързано с понижен риск от високо кръвно налягане и коронарна болест на сърцето.

Ето една лесна за следване рецепта за джинджифил чай с вкусни вариации. Ако някои от тях са прекалено пикантни или силни за вас, опитайте да добавите още топла вода.

Лесно Рецепта за чай от джинджифил

Прави 1 порция

Съставки:

Начин на употреба:

1. Поставете кореновата каша в чайника и я поставете директно в чаша. (Вместо чай, можете да използвате отделен филтър за чай или чайник с филтър или можете да опънете джинджифила с помощта на сито, след като чаят е натъпкал.)

2. Добавете врящата вода и я оставете да стърже от 5 до 10 минути.

3. Извадете джинджифила.

4. Прибавете мед на вкус, ако желаете.

Вариант: Метод Stovetop

Прави 4 порции

Съставки:

Начин на употреба:

1. Обелете корена на джинджифила и го изрежете на тънки филийки.

2. Пригответе водата за кипене в тенджера. След като кипене, добавете джинджифила.

3. Покрийте тигана и изключете топлината. Позволете му да стръмни за 10 минути.

4. Извадете джинджифилите и ги изсипете в любимата си чаша.

Добавете мед на вкус.

Разбъркайте и се наслаждавайте!

Вариация: Чай от лимон или лимонов джинджифил

Направете джинджировия чай и изцедете сока от лимон или вар клин във всяка чаена чаша.

Вариация: Джинджър зелен чай

Един прост начин да направите чай от джинджифил със зелен чай или друг вид чай (бял чай, чай от портокал, черен чай) е да направите първо чая джинджифил и след това да натопите зеления чай в горещия джинджифил чай за една до две минути.

предпазни мерки

Чаша чай от джинджифил може да бъде вкусна, енергизираща алтернатива на чаша кафе, но най-важното нещо, което трябва да имате предвид, е да го пиете умерено. За някои хора това означава, че не пиете повече от една или две чаши на ден.

Дневният максимум се счита за четири грама джинджифил (или по-малко от две супени лъжици) на ден от всички източници, включително храна и чай. Ако имате киселинен рефлукс или други състояния или приемате лекарства, може да се наложи да консумирате по-малко или да го избягвате изцяло.

Въпреки че джинджифил се казва, че помага за храносмилането, пиенето на прекалено много чай може да предизвика разстроен стомах и разхлабени изпражнения при някои хора.

Избягвайте да пиете джинджифил чай преди лягане или през нощта, ако имате безсъние или откриете, че те държи нагоре.

Джинджиментът може да забави съсирването на кръвта, така че трябва да се избягва най-малко две седмици преди или след операцията и не трябва да се приема с антикоагулантни или антитромбоцитни лекарства или добавки (като варфарин, аспирин, чесън или гинко) хора с нарушения на кръвообращението.

Бременните и кърмещите жени трябва да се консултират със своите лекари, преди да пият джинджифил чай.

Ако имате високо кръвно налягане, камъни в стомаха, киселини в стомаха, киселинен рефлукс или диабет, говорете с вашия доставчик на здравни грижи, преди да го пиете редовно.

Имайте предвид, че чаят от джинджифил не трябва да се използва като заместител на стандартната грижа при лечението на здравословно състояние.

> Източници:

> Wang Y, Yu H, Zhang X, et al. Оценка на ежедневната консумация на джинджифил за профилактика на хронични заболявания при възрастни: Проучване в напречно сечение. Хранене. 2017 Ап; 36: 79-84.

> Отказ от отговорност: Информацията, съдържаща се в този сайт, е предназначена само за образователни цели и не е заместител на съвет, диагностика или лечение от лицензиран лекар. Не е предназначено да обхваща всички възможни предпазни мерки, лекарствени взаимодействия, обстоятелства или нежелани ефекти. Трябва да потърсите бърза медицинска помощ за всички здравословни проблеми и да се консултирате с Вашия лекар, преди да използвате алтернативна медицина или да промените режима си.