Сладки и пикантни Тофу и Ялапено Пада Тайланд

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 332

Мазнини - 8 гр

Карби - 55гр

Протеин - 10 гр

Общо време 40 мин
Подгответе 15 минути , пригответе 25 мин
Сервирания 6 (по 1 чаша всяка)

Тази проста, олекотена версия на азиатска класика ще издуха ума ви, като запалиш сетивата си с намек за топлина от ялапенос. Плюс това, това е ниско съдържание на мазнини, вегетарианска опция с тофу като основен протеинов източник. Той също така предлага противовъзпалителни свойства от цели чесън карамфил, както и здравословни мазнини от хрупкави фъстъци на върха на ориз юфка. Според диета MIND трябва да ядете ядки най-много дни - най-малко 5 пъти седмично, отчасти защото те са богат източник на витамин Е, хранителен елемент, който защитава мозъка.

Това ястие също е добра основа за добавяне на разнообразие от зеленчуци. С диетата на MIND се съсредоточава върху зеленчуците - с поне една ежедневна сервиса, показваща ползи срещу когнитивния спад - този вегетариански тампон тай се вписва красиво в здравословно меню. Хвърлете в листни зелени, за да му дадете допълнителен специален тласък!

Съставки

подготовка

  1. На печката над средно-висока температура, поставете настолна или дълбока тенджера и добавете масло, чесън, чушки, гъби и тофу. Напивайте докато тофуто се заблести и зеленчуците се омекотят.
  2. Подгответе юфка според инструкциите за опаковката. Добавете варени юфка към вакуума или тигана с тофу и зеленчукова смес.
  3. В една малка купа, разбъркайте сок от лимон, соев сос, мед и натрошен пипер. Изсипете тофу и зеленчуци. Смесете се заедно, докато все още сте топли. Отстранете, когато е добре загрята.
  1. Разделете ястието с юфка сред шест чаши. Нагоре всеки с поръсени фъстъци, моркови и кориандър, ако желаете.

Варианти и замествания на съставките

Вместо тофу, не се колебайте да добавите гърди или пилешки гърди, ако не сте вегетарианци.

Хвърлете в смесените листни зеленчуци, снежния грах или броколите, за да добавите зелен поп към чинията.

За една безплатна версия използвайте масло от гроздови семки, за да задушавате зеленчуци и нагоре с хрупкави репички.

Съвети за готвене и сервиране

Сервирайте това ястие веднага, топло, с пръчици. Запазете остатъците в хладилника за няколко дни. Добавете още превръзки в остатъците след подгряване, ако се нуждаете от подсилване на вкуса.