Как да изгорим повече мазнини с по-малко усилия

Кратките интервали на Спринт могат да помогнат за отслабване

Изгарянето на повече мазнини с по-малко усилия е Светият Граал на загуба на тегло, нали? Привлекателните заглавия оповестяват научните изследвания на австралийски екип в Университета на Нов Южен Уелс, който обещава тайните на изгаряне на мазнини с по-малко усилия.

Спринт интервали изгори повече мазнини

Изследователската група от 45 затлъстели жени направи около 8 секунди спринт на велоергометър, последван от 12 секунди светлинно колоездене в ротация за двадесет минути.

За сравнение, друга група жени упражняваха продължително, редовно темпо за 40 минути. Цикълът на групата губи три пъти повече мазнини от другите жени, които упражняват с непрекъснат, редовен темп. Жените загубиха най-голямо тегло от краката и задните части през 15-те седмици от изследването.

Ръководителят на екипа беше доц. Стив Бутчър, ръководител на програмата "Здраве и учения" в Училището по медицински науки в университета. Д-р Бутчър каза, че впечатляващият резултат вероятно е бил ефект на телесните химикали, наречени катехоламини, които се произвеждат в значителни количества, когато се упражняваме интензивно. Адреналинът и норадреналинът, основните катехоламини, действат, за да разрушат мастните запаси и да ги изгорят. Дотук добре.

Може ли интензивността да бъде поддържана?

Резултатите са представени на срещите на Фондация "Сърце" и Американския колеж по спортна медицина. Дискусията се появи на интернет страници и чат групи.

Резултатите изглеждат впечатляващи досега и изследователите предполагат, че идеята за въртене на упражнения с висока интензивност и ниска интензивност може да се приложи към други дейности като джогинг. Въпреки това, от практическа гледна точка, трябва да има известно съмнение, че хората с наднормено тегло ще поддържат такъв интензивен режим на упражняване без надзор.

Осем секунди спринт, 12 секунди разстояние за 20 минути е трудно рутинно упражнение за всеки.

Други посочват, че този тип интервални тренировки за загуба на мазнини не е ново. Интервалното обучение е, когато тренирате усилено за кратко време, възстановите и след това повторете упражнението с висока интензивност . Обикновено правите това за по-малко време, отколкото по-продължителна, умерена тренировка. Тя трябва да бъде по-кратка, защото е трудна работа. Други обаче казват, че изразходваната енергия е ключът към загубата на мазнини, а не как го правите. Команди за бърз достъп обикновено не работят.

Изгаряне на мазнините с теглителна верига

Интервалното обучение в програмата за отслабване все още има заслуги. Всъщност, ако смесвате тежести с аеробна тренировка, можете да имате най-добрата комбинация от всички, за да изгорите мазнините и да поддържате мускулите едновременно. Строгите аеробни тренировки от сърдечен тип имат ограничение, защото мускулите обикновено се губят заедно с мазнините, а запазването или увеличаването на мускулите трябва да бъде една от вашите цели.

Програмата за кръгове е тази, в която се движите от упражнение към упражнение бързо, за да увеличите интензивността и разнообразието на тренировката. Известният франчайз Curves използва този принцип с машини за упражнения. Комбинирането на интервални тренировки и обучение по вериги , включително тежести и кардио, осигурява полезна тренировка за обща фитнес и загуба на тегло.

Така че искате да изгорите повече мазнини ? Научете повече за изгарянето на мазнините и опитайте моята схема за тежести, предназначена да направите точно това. Също така адаптирах програмата за тежести и аеробика с прости тежести и оборудване, базиращи се на принципа на интервала, и тя е предназначена за дома или за фитнеса. Изпробвайте го и ми кажете как работи за вас.

Източник:

Boutcher S, директор на Лабораторията за отслабване на мазнините, Медицински факултет, Университета на Нов Южен Уелс, Програма за оптимални загуби на мазнини през януари 2007 г.