Сладки макаронени изделия (Zoodles)

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 96

Мазнини - 7 гр

Карби - 7гр

Протеин - 3g

Общо време 80 мин
Подгответе 75 мин , готвяйте 5 мин
Сервирания 4 (по 1 чаша всяка)

Паста ли е на списъка ви за забранени храни, защото се опитвате да намалите калориите и въглехидратите ? Е, можете да поставите тестени ястия обратно в менюто, като използвате "zoodles" вместо грис или цели зърнени тестени изделия. Пастата за ястия губят калориите си и печелят хранителна стойност, когато се използват тиквички, наречени "zoodles".

Номерът за включване на тиквичките в редовните си тестени изделия е да се постигне перфектна текстура, така че да не е гъста. Тази рецепта ви помага да се усъвършенствате тиквичките тиквички, така че те да приличат повече на фетучин или лингин, в зависимост от това колко широка ги нарязвате. Те вървят особено добре със сос от песто, като прилично ястие или като основно ястие.

За да направите тиквички юфка , ще ви трябва или зеленчука, мандолин, или спирализатор. Спирализаторът прави възможно най-малко работа (ако имате добър инструмент за качество), тъй като то просто изисква да завъртите дръжката или да завъртите върха, докато останете с красива купчина тиквички с тиквички.

Съставки

подготовка

  1. Ако използвате зеленчука за омасляване, разцепете лентичките на тиквичките , работейки покрай скуош (така че въртене на тиква, докато се лющете). Те могат да бъдат толкова широки, колкото тесни, колкото искате. Продължавайте докато стигнете до семената (няколко семена няма да имат значение, но не искате да са прекалено сухи). Можете също да използвате мандолин или спирализатор за това, следвайки инструкциите на притурката си.
  2. Поставете лентата на тиквичките в шлайф или цедка, поръсете с либерално количество сол и хвърлете го. Поставете шлаката в купа и сложете малка чиния нагоре, за да изцедите сока. За да ускорите нещата, поставете някаква тежест върху чинията, като например кутия за храна. Можете да го оставите така за 1 час или до 24 часа (те стават по-солидни с течение на времето, но по-голямата част от действието се случва в първия час). Ако мислите за това, хвърлете пръстените с пръстите си в някакъв момент, за да се уверите, че саламура е добре разпределен.
  1. Изплакнете солта и изтласкайте излишната вода (можете просто да я върнете на настройката за шлайфане / табела) или да разпространите "юфка" на памучна кърпа (не на хавлиена кърпа или може да получите власинки).
  2. Кухненските тестени изделия вече са готови за ядене (всъщност не се нуждаят от готвене), но са по-скоро като тестени изделия, ако са леко затоплени; сойте в зехтина, загрята до средно висока за 1 до 5 минути. Ако го готвите по-дълго, то може да се прилепи или да стане гъст.

Идеи за тестени изделия

Чудите се дали обичайните ви паста ще се справят добре с тиквичките? Опитайте тези комбинации, за да създадете перфектните зеленчукови тестени ястия или дори да добавите месо или морски дарове към шедьовъра си от тиквички.