Манго банан закуска Smoothie

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 198

Мазнини - 4гр

Въглехидрати - 37гр

Протеин - 8g

Общо време 5 мин
Подгответе 5 минути , гответе 0 мин
Сервирания 1

С витамините А и С, идващи от мангото и калий, доставени от банана, тази ласкателка дава ярка светлина за вашата сутрин.

Овесените трици са с високо съдържание на фибри и конопените семена осигуряват полиненаситени мазнини и протеини. За да го върнем нагоре, куркума съдържа съединение, наречено куркумин, което има противовъзпалителни свойства и може да потисне растежа на раковите клетки.

Съставки

подготовка

1. Поставете всички съставки в блендер. Смесвайте до гладка. Топ с допълнителни семена от коноп за гарнитура.

Варианти и замествания на съставките

Smoothies представляват перфектната възможност да експериментирате. Добавете в любимото си мляко или млечен заместител , кисело мляко или ядко масло за повишени калории и протеини, както и храна, която ще ви държи по-пълна за по-дълго време.

Също така, не се колебайте да го подправите! За този уютен спад или зимен аромат добавете чаена лъжичка канела.

Канела може да бъде защитна срещу рак и съдържа антиоксиданти, които имат противовъзпалителни ефекти.

За да направите това без мляко, заменете нискомасленото мляко с бадемово мляко. Бадемовото мляко има 0 грама наситени мазнини, повече калций , равно количество витамин А и около половината от калориите като нискомаслено мляко. Важно е да се отбележи, че бадемовото мляко съдържа по-малко протеини, отколкото ниско масленото мляко.

Съвети за готвене и сервиране

Smoothies са идеални, когато сте в движение. Ако имате труден ден, това е проста рецепта, която трябва да направите предната вечер, съхранявайте в бурканче за зидане в хладилника и вземете сутрин за закуска. Млякото, конопените семена и овесените трици ще ви държат пълни и доволни до обяд или тази сутрешна закуска.

Ако предпочитате да ядете, а не да пиете храната си, можете да превърнете ласкателя в гладка купа. След смесване, изсипете в купа и горната част с допълнителни плодове, ядки, семена и супена лъжица масло от ядки за добавяне на протеини и яжте с лъжица.