Мога ли да изтрия Визвансе, за да отслабна?

Администрацията по храните и лекарствата наскоро одобри лекарство, наречено Vyvanse (lisdexamfetamine dimesylate), за да помогне на хората с умерено до тежко преяждане. Преди обявяването на FDA, Vyvanse вече се използва, за да помогне на хората с ADHD. Новото одобрение от правителството означава, че лекарството може да се използва по-често при различни видове лечение.

Но трябва ли Vyvanse да се използва за отслабване?

Извънце за отслабване?

Ако проследите интернет за информация относно лекарствата за отслабване , ще видите резултатите от търсенето за Vyvanse. Многобройни потребители на форума и други немедицински сайтове обсъждат използването на Vyvanse за отслабване. Но в съобщението на FDA за одобрението на наркотиците, експертите са наясно как лекарството трябва и не трябва да се използва.

Експертите обясняват, че лекарството е показало, че намалява броя на епизодите, преяждащи прекалено много време, и броя на дните, в които се появява яйцеклетка. Но те продължават да обясняват, че не са предназначени за отслабване.

Извайзе не е одобрен за или се препоръчва за загуба на тегло.Ефикасността му за загуба на тегло не е проучена. "

Така че трябва да се използва лекарството, за да отслабнете? Не. Има няколко одобрени от FDA лекарства за отслабване, които могат да ви помогнат, ако имате наднормено тегло или затлъстяване, но Вивансе не е един от тях.

Лекарството може да ви помогне, обаче, ако причината за натрупването на тегло е преяждане.

Отнасяйте се до разстройство, свързано с изтръпване, за да отслабвате

Разстройство при преяждане при преяждане (BED) е клинично състояние според Американската психиатрична асоциация. Човек с BED е човек, който има повтарящи се епизоди на преяждане и след това изпитва стрес или вина за епизода.

Епизодите, които преживяват прекомерни преживявания, трябва да отговарят на определени критерии, за да попаднат в клиничните насоки, но в много общ смисъл, когато човек яде много бързо, се чувства извън контрол и / или преяжда до точката на гадене и раздразнение.

Понякога прекаленото хранене може да причини наддаване на тегло и в крайна сметка затлъстяване. Според информационната мрежа за контрол на теглото, в тези случаи преживелицата може да се възползва от програма за отслабване, която също така предлага лечение за хранителни разстройства. Но първата стъпка към лечението трябва да бъде медицински или поведенчески здравен специалист. След като бъдете диагностицирани, вашият доставчик на здравни услуги може да ви каже дали Vyvanse може да помогне да отслабнете, като управлявате епизодите на преяждане.