Camelbak Marathoner Vest преглед

Когато се движите на дълги разстояния или се обучавате, трябва да носите достатъчно вода и / или спортна напитка, за да пиете на всяка миля и имате нужда от достатъчно капацитет за това. Camelbak Marathoner Vest има 70-унция лесен за напълване с вода и пет джобове за бърз достъп до най-важното. Докато бях скептично настроен към дизайна на дамска риза, а не към дизайна на раницата, аз до голяма степен се зарадвах с жилетката Marathoner.

Лесно запълване на хидратация на пикочния мехур

Последно купих Camelbak, преди да преработи тръбата и пикочния мехур, за да бъде по-лесно да се отдели и да се чисти. Маратонър Vest идва с 70-унция пикочен мехур, който се отваря много по-лесно от по-старите дизайни. За отваряне и затваряне на широката уста е необходимо само 1/4 оборот. Устата е достатъчно голяма, за да може лесно да се добавят ледени кубчета.

Вътре, пикочния мехур има централна преграда и сушилни ръце, за да можете по-добре да го почиствате и изсушавате . Специално трябва да можете напълно да почиствате пикочния мехур, ако го използвате със спортна напитка. В противен случай скоро ще забележите, че в него се разраства излишък от езерото.

Пикочния мехур също е с нисък профил, така че не добавя толкова голяма издутина на гърба. Това е важно за мен, тъй като трябва да нося моята хидратационна опаковка под дъждобран в много дъждовни тренировъчни дни. Долният профил на жилетката Marathoner означава, че тя се вписва по-добре под палто или дъжд пончо.

Вентилът на Big Bite, който се намира на всички Camelbaks, винаги е работил добре за мен.

Има две куки на предната част на жилетката, за да се запази клапата и ухапващия клапан от пътя на люлеенето ви, но с лесен достъп.

Капацитетът на 70-унция е голям. Можете да носите достатъчно вода, за да стигнете до три или четири часа ходене без зареждане. Обикновено тренирам с 35-унция хидратационна опаковка и планирам повторно пълнене.

Докато често попълвах маратонера само наполовина, е хубаво да има допълнителен капацитет, ако е необходимо.

Дизайн на раси

Вътрешната жилетка е отворена отстрани и е снабдена с регулируеми ленти.

Харесва ми дължината на жилетката - имам по-къса торса и имам затруднения с много хидратични опаковки, които са твърде дълги на гърба. Тази жилетка завърши достатъчно далеч над бедрата ми, така че не свърших с нежелан натиск върху долната част на гърба си.

Вратата се затваря отпред с две регулируеми еластични колани на гръдната кост. Често използвах и двете, но понякога просто закрепих един или не и все още имах добра стабилност за опаковката.

Носех жилетката в ранна пролетна тренировка с риза с дълъг ръкав и я усетих удобно. Везната има няколко отразяващи ленти отпред, но по-малко отзад. Има малка спешна свирка отпред, въпреки че ми е трудно да го използвам. Camelbak препоръчва да се измие жилото, ако се нуждае от почистване.

Джобове и носеща способност

Вътрешната жилетка има два джоба отпред. Горният джоб може да бъде място за задържане на гелове или енергийни барове . Долните джобове имат по-голяма товароносимост и се затварят с еластичен плъзгач. Те са достатъчно големи, за да нося моя iPhone и портфейл в един джоб, iPhone, снек и ключове.

Долните джобове могат да се използват и за носене на бутилки вода или спортна напитка, ако е необходимо.

Въпреки това, използването на тези джобове може да доведе до изпъкналост, която може да попречи на размахването на ръката ви, ако имате къса торса. Обичах да мога да нося моя iPhone и камера в тези места за бърз достъп.

На гърба има по-голям джоб, който се затваря с еластичен превключвател. Има две гърди на бънджи, които се прикрепят по-нагоре към задната част на опаковката. Те ми се струваха доста удобни, за да запазя сако или слой, който вече не ми трябваше.

Има още един бункей отпред и един от всяка страна - предлагат много места за закачане на предмети.

Най-долу в камината на Camelbak Marathoner Vesta

Мисля, че това е страхотен пакет за хидратиране за дистанционно обучение и състезания за пешеходци и бегачи.

Има достатъчно капацитет, за да изпълнява най- важните неща, които искам да имам с мен, и да ги организирам. Аз го нося в тренировъчни разходки половин маратон и планирам да го нося за следващия половин маратон.

Стил-мъдър, аз вероятно няма да носи това на град разходки или пешеходни обиколки, предпочитайки раница. Вероятно ще работи добре за дневно туризъм, освен ако не искате да носите много допълнителни слоеве и съоръжения.