Яжте цитрусови плодове и след закуска

Най-популярният начин да ядете цитрусови плодове, като портокали и грейпфрути , е в чаша като сок, особено на закуска . Изглежда, че асоциацията на портокалов сок и сок от грейпфрут като закуска е толкова силна, че хората не мислят да ги ядат през останалата част от деня. Това е срам, защото цитрусовите плодове са относително евтини, питателни и се предлагат целогодишно.

Цитрусовите плодове са богати на витамин С, фитохимикали и фибри . Най-популярният цитрусов плод е оранжевото, обикновено сутрин се сервира като портокалов сок. Лимоните, лимитените и грейпфрутите са с много ниско съдържание на калории. Портокалите, тангелосите и мандарините имат още няколко калории, но те все още не са с високо съдържание на калории.

Цитрусовите плодове варират в количеството си кисело мляко. Лимоните и лимоните са много кисело, така че е трудно да се ядат сами. Грейпфрутите не са толкова кисело, но често се случват грейпфрути с малко захар. Портокалите и мандарините са много сладки.

Избиране, съхранение и подготовка на цитрусови плодове

Цитрусовите плодове трябва да са твърди и да се чувстват леко тежки за техния размер, когато ги вземете. Изберете плодове, които не са обезкостени и имат непокътнати пилинг.

Повечето цитрусови плодове се съхраняват лесно, защото можете да ги държите на стайна температура, докато кожите са непокътнати. След като бъдат обелени или нарязани, плътта трябва да се съхранява в хладилника.

Яжте ги в рамките на 3 до 4 дни.

Обелете портокалите си и разделете секциите. Грейпфрут също може да се приготви по този начин, но може да се наложи да има добавена захар или друг подсладител. Можете също да използвате портокали и грейпфрут в рецепти или да сервирате сока като напитка. Обърнете внимание, че когато купувате сок от грейпфрут, обикновено добавяте захари - прочетете списъка с съставките, за да видите какво съдържа.

Страхотни идеи за цитрусови плодове

Повечето хора трябва да увеличат приема на плодове и зеленчуци, така че яденето портокали няколко дни в седмицата е отличен начин да се посрещне тази нужда. Ето някои съвети за получаване на повече портокали в здравословното ви хранене:

> Източник:

> USDA Национална база данни за хранителните вещества за стандартна референция (издание 28, издадено през септември 2015 г., леко преработено май 2016 г.)