Chili's Nutrition Facts: Избор на меню и калории

Най-добрите и най-лошите избори за здравето в Чили

Ако искате да поддържате плана си за здравословно хранене в Чили, може да имате малко работа. Докато непринуденият ресторант предлага няколко здравословни елемента от менюто, които помагат на калориите да се придържат към бюджетите си, по-голямата част от храната в тази връзка е с доста високо съдържание на мазнини и калории. Най-добре е да проверите информацията за храненето на Чили, преди да отидете да поддържате диетата си на пътека, когато вечеряте там.

Анализирай храненето на Чили

Едно нещо, което е полезно да знаете, когато отидете в Chili's е, че повечето безалкохолни напитки са "бездънни". Това означава, че напитката Ви ще бъде презареждана непрекъснато, освен ако не помолите сървъра си да спре. Ако пиете напитка с калории , ще консумирате и калории непрекъснато.

Лимонада на ягода , например, осигурява 190 калории. Но ако имате три лимонади по време на обяда или вечерята си, Вие сте консумирали почти 570 калории - една обилна храна на стойност калории.

Друго съображение, което трябва да имате предвид в Chili's, е, че много от предястията са големи, което кара калориите и маслеността да се увеличават. Ако обаче изберете вкуса, който ви харесва, и го разделете с приятел, ще можете да задоволите желанието си за храната на Чили, без да сте изтрили диетата си.

И накрая, винаги е умен да проверявате менюто онлайн, преди да тръгнете. Ако имате време да проверите пълните факти за храненето на Чили, е по-лесно да направите умно решение за това какво да ядете, за да запазите плана си за хранене .

Отпечатаното меню в ресторанта е доста обширно, така че е трудно бързо да изберете подходящо за хранене ястие, когато вашите колеги вече чакат.

Най-популярна храна за чили

Пилешки ястия Enchilada Хранителни факти
Сервизен размер 1 чаша
На порция % Дневна стойност *
Калории 220
Калории от мазнини 130
Общо мазнини 14g 22%
Наситена мазнина 5g 25%
Натриев 830 mg 30%
Въглехидрати 13g 5%
Диетични фибри 1г 7%
Протеин 11g
> * Въз основа на диета с 2 калории

Много от супите и салатите от менюто на Чили са доста популярни. Докато повечето супи са сравнително ниски в калории, те може и да не задоволяват сами. Една чаша пилешка супа Enchilada , например, осигурява само 220 калории. Но ако го сдвоите със Санта Фе пилешка салата , трябва да добавите още 670 калории и 47 грама мазнини към храната си общо. И ако добавите дресинг към вашата салата, планирайте да добавите още 100-300 калории.

Fajitas са друг популярен елемент от менюто на Чили. Но изчисляването на калориите за този микс и ястието може да е малко трудно. Например, да речем, че искате да се насладите на класически пилешки fajitas . Бихте поръчали Fajita Peppers & Onions за 300 калории и 23 грама мазнини. След това бихте добавили една порция пилешко месо за 110 калории и три грама мазнини. Но все още се нуждаете от тортили. Три брашнени тортили ще увеличат броя на калориите с 260 калории и 9 грама мазнини. Досега сте натрупали 670 калории и 35 грама мазнини. Добавете фапита топинги (за още 370 калории 31 грама мазнини) и вашето общо количество е 1040 калории и 66 грама мазнини.

Вие сте фен на ребрата? В Chili's Half Rack на оригиналните BBQ Ribs осигурява 470 калории и 28 грама мазнини.

Ако го направите комбо и добавите 10-унция Classic Sirloin , ще увеличите храната си общо с 390 калории и 19 грама мазнини.

Най-здравословните опции в менюто на Чили

Въпреки че много от елементите на менюто са много големи, с високо съдържание на калории и високо съдържание на мазнини, има някои по-здравословни ястия от менюто на Чили. Ресторантът предлага списък с по-леки избори, за да помогне на здравословното хранене да се придържа към диетата си. Опциите за менюто включват:

Много от салатите в менюто на Чили са с доста високо съдържание на мазнини и калории. Защо? Тъй като включват пържени или мастни съставки, които увеличават броя на калориите. Фресковата салата обаче и домашната салата са под 200 калории без дресинг.

Най-здравословните опции в менюто на Чили

Не е трудно да намерите прекалено високо съдържание на мазнини и висококалорични продукти в менюто на Чили. Това не е ресторант, който непременно бихте избрали да посетите, ако се опитвате да ограничите калориите си . Но кои са най-лошите неща, които можете да ядете? Някои от бургери и burritos ще ви върне над 1000 калории.

Един от най-лошите елементи в менюто е салата. Quesadilla Explosion Salad осигурява 1480 калории, 100 грама мазнини и 30 грама наситени мазнини. Също така ще консумирате 2480 милиграма натрий с това ястие.

И не е изненадващо, десертите ще излязат от вашата диета в продължение на дни в този ресторант. Повечето артикули осигуряват 700 калории на над 1000 калории, като най-високият десерт с мазнини е Skillet Toffee Fudge Brownie, който осигурява 1260 калории и 60 грама мазнини.