Намиране на здравословна храна на пътешествие

Храненето на здравословна диета, когато пътувате, не е лесно - особено ако пътувате за дълъг път с кола. Типичната тарифа за пътуване включва бърза закуска, готови за микровълнова печка сервизи, торбички с чипс и много сода, но е възможно да се движите около нежеланата храна и да поддържате здравословното си хранене. Ето как:

Започнете със закуската

Можете да закусите в ресторант, хотелски континентален бар за закуска или дори в хранителната пътека на бензиностанция.

Избягвайте излишната захар и нишестените храни, ако сте шофьор. Високите въглехидратни ястия могат да подобрят настроението ви за кратко време, но много захар и нишесте може да ви събудят.

Закуска в ресторант

Хотел Континентална закуска

Сервизна станция или магазин за удобство

Закуска за бързо хранене

Здравословни закуски за езда

Ако сте шофьор, вероятно не би трябвало да се храните, докато шофирате - това е разсейване. Леки закуски, които държат пътниците ви щастливи, трябва да бъдат питателни. Вземете охладител с вас, за да съхранявате леки закуски и напитки студени.

Когато спирате за прекъсване на газ и тоалетни, потърсете местен магазин за хранителни стоки. Ще откриете по-здравословни храни и те вероятно ще бъдат по-евтини от това, което ще намерите на бензиностанция.

Обяд и вечеря

Яденето на обяд и вечеря на пътя обикновено означава да отидете в ресторант.

Не прекарвайте прекалено много време в заведения за бързо хранене; вместо това, да изберат ресторанти с пълно обслужване, които предлагат по-голям избор.

Опции за здравословен ресторант

Вечери за бързо хранене

В хотела

Ако вашето пътуване изисква хотелски престой, може да получите малко гладен след дълъг ден на пътуване. Ако ходенето в ресторант не е опция, все пак трябва да можете да намерите здравословна храна.

Някои ресторанти ще доставят храна на вашата хотелска стая и може да имат някои здравословни елементи от менюто. Ако отидете за доставка на пица, не поръчвайте допълнително сирене или месо с високо съдържание на наситени мазнини. Изберете много зеленчуци и гъби (и поръчайте странична салата също).