30-минутна тренировка за Cardio Medley

Кардио машини може да стане доста скучно. Един от начините да запазите нещата интересни и да работите по тялото си по различни начини е да променяте машините по време на тренировката. В примера по-долу съм включил бягащата пътека , мотора и елиптичния треньор за 30-минутна тренировка.

Изброените скорости и наклони са само предложения, така че да се адаптират според вашето фитнес ниво.

Може да не сте готови за ниво 6 или може да искате да отключите вътрешния си звяр за няколко минути на по-високо ниво на усилие. Използвайте скалата за възприемане на натоварването, за да определите колко трудно работите, дали е от нива от 1 до 10, като едната е без усилия до 10, тъй като "умирам".

Оборудване за Cardio Medley

Чувствайте се свободни да изберете всяка кардио машина, която предпочитате. Примерите тук са бягаща пътека, стационарен велосипед и елиптичен треньор, тъй като те са най-често срещаните в салоните. Но ако обичате гребена машина или искате да прекарате известно време на ски машината, можете да използвате тези в тази игра. Ще трябва да отделите време, за да се запознаете с това как да промените настройките за наклон или съпротивление за всяка кардио машина. Може да сте в състояние да програмирате някои от тях или да използвате предварително зададени програми. При другите ще трябва да коригирате настройките във всеки интервал.

неблагодарна работа

ВРЕМЕТО Интензивност / Speed наклон Възприемане на усилието

5 минути

3.0 мили в час - загряване

1%

Ниво 2-3

3 мин

5.0 м / ч

3%

4-5

1 минута

4.5 мм / ч

6%

5

3 мин

6.0 + mph

2-4%

6

1 минута

4.5 мм / ч

5%

5
1 минута 6.0 + mph 2-4% 6-7

1 минута

3.0-4.0 mph

0%

3-4

Стационарен велосипед

ВРЕМЕТО Интензивност / Speed Съпротива / Ниво Възприемане на усилието

1 минута

70-80 RPM

5

4

1 минута

100-110 RPM

6-8

6

Сменяйте всеки 1-минутен интервал в продължение на 10 минути, като се уверите, че възприеманото Ви усилие не надхвърля 7 или 8.

Елиптичен треньор

ВРЕМЕТО Съпротива / Ниво Възприемане на усилието

3 мин

4/5

5

2 мин

6/6

6
3 мин 5/5 5-6
2 мин 6/7 6
5 минути 2/1 3-4 (охлаждане)

Едно от предимствата на cardio medley е, че можете да получите по-дълга тренировка във фитнес залата, където те ограничават времето си на всяко едно оборудване. По този начин няма да бъдете свинско оборудване и все пак ще можете да получите по-дълга тренировка. Въпреки това, ще имате допълнително усложнение, като се уверите, че всяко оборудване е безплатно, когато сте готови да го преместите. Това може да ви направи друг вид досаден потребител на фитнес. Не се оставяйте да монополизирате три различни апарата. Бъдете учтив упражнятел и помислете за избора на време на деня, когато оборудването е безплатно.

Прогресиране с Cardio Medley

Сега, когато имате основната 30-минутна тренировка , постигнете минимум препоръчаното кардио на ден за фитнес и здраве. Но защо да спрем там? След като сте в състояние да се насладите на тази тренировка и имате време, удължете го, като направите друг кръг. Започнете с повтаряне само на една от машините. Останалите 10 минути ще изгорят повече калории . След една седмица на това ниво добавете още един комплект с едно от другите части на оборудването.

Предпазни мерки за тази тренировка

Говорете с Вашия лекар преди да започнете програма за тренировки, особено ако имате травма или хронично състояние или сте на лечение.

Вашият лекар ще ви даде всички необходими предпазни мерки.