17 Сладки деликатни детски храни без глутен

Деца без глутен се радват: Има все по-широка гама от възможности за избор на детски храни без глутен.

Фирми като Nature's Path са произвели зърнени храни без глутен за деца през последните няколко години, но големите производители на зърнени култури скачат на зърнените бандероли, които не съдържат глутен, като отнемат старите фаворити и премахват добавения глутен.

Децата без глутен все още могат да се наслаждават на старите си любими плюс те могат да опитат някои нови зърнени храни без глутен в шоколад, канела, плодове и мед. Някои съдържат по-малко добавена захар от други , но повечето имат достатъчно подсладител, за да задоволят едно безглутеново дете със сладък зъб.

1 - Биологични зърнени култури EnviroKids

Inti St Clair / Blend Images / Гети изображения

EnviroKidz, продуктова група, предлагана от Nature's Path Organic, предлага седем различни зърнени култури, които не съдържат глутен: Jungle Munch, шоколадови Choco Chimps, Gorilla Munch, Koala Crisp, Leapin Lemurs, Amazon Matted Flakes и Panda Puffs. Никой не съдържа овес.

Всички зърнени храни EnviroKidz се предлагат в разнообразни опаковки, посветени на животните. Също така съдържат цели зърна с ниска захар и добавен минимален натрий.

Пътят на природата също прави зърнени култури на цяла О, зърнени култури на царевица и ориз, които могат да харесат хляба без глутен, който пропуска зърнени култури с форма на О.

| Повече ▼

2 - Chex Cereals на General Mills

Въпреки че повечето Chex зърнени култури (общо шест) не съдържат глутен (не купувайте Wheat Chex, тъй като това не е глутен), две Chex зърнени храни най-вероятно ще зарадват децата без глутен: Chocolate Chex и Cinnamon Chex.

И зърнените храни за шоколад Chex и Cinnamon Chex без глутен се основават на пълнозърнест ориз, като всеки от тях съдържа около 8 грама захар на порция.

Уверете се, че получавате кутия с етикета "Без глутен". Въпреки че Chex е бил без глутен за известно време, никога не сте знаели кога магазин може да има някакъв стар, несъдържащ глутен състав, който да се намира наоколо.

| Повече ▼

3 - Пост какаови камъчета и плодови камъчета

Флинтстоун-тематични Post Fruity Pebbles и Cocoa Pebbles са удоволствие на децата от 70-те години на миналия век и Post направиха някои без глутен деца щастливи, когато отстраниха глутена от тези оризови зърнени храни, за да създадат още две маслени опции за детски храни без глутен.

При преформулирането си Post понижи захарта в двете зърнени храни до 9 грама на порция. Уверете се, че кутията, която купувате, е с голяма синя "без глутен". банер в горната част на фронта - плодовете и какаовите камъчета са единствените две зърнени култури, които понастоящем се произвеждат без глутен.

| Повече ▼

4 - Глутинови зърнени култури

Една от зърнените храни на Глутино може да хареса на тълпата от деца без глутен: "Зрели зъби".

Тази зърнена култура прави достойна заместител на зърнените храни на Kellogg's Frosted Flakes, които не съдържат глутен.

Glutino's Matted Sensible Beginnings Зърното е царевично базирано. Глутиното тества продуктите си, за да се увери, че съдържат по-малко от 20 части на милион глутен.

| Повече ▼

5 - Cheerios

Cheerios вече маркира пет от неговите зърнени култури, които не съдържат глутен, и, разбира се, малкото оформени зърнени парчета са фаворит за трайни деца. (Имайте предвид, че хлапето Cheerios и Fruity Cheerios не са етикетирани без глутен.)

Въпреки това, генерал Милс (производител на Cheerios) се е сблъсквал с производствени проблеми с Cheerios без глутен, което позволило пшеничното брашно да бъде включено в неговата верига за доставки. Това доведе до значително замърсяване с глутен в многобройни кутии на Cheerios и доведе до отвращение много хора, които имат чувствителност към цьолиакия и не-целулат.

Въпреки че компанията твърди, че е коригирала тези недостатъци и е поставила мерки, за да предотврати повторното възникване на проблема, много експерти в общността без глутен не препоръчват на Cheerios за целиаци и чувствителни към глутен хора.

Ако решите да опитате Cheerios така или ина, имайте предвид, че те съдържат овес ( някои хора с чувствителност към целиакия или глутен също не могат да понасят овес ). Отидете бавно и внимателно внимавайте за всяка реакция, преди да добавите още Cheerios към диетата на детето.

| Повече ▼