Кози Йога и тренировки, фокусирани върху животните

Дали тренировките на животни са добра или Baaaaa-d идея?

Да, вярвайте или не, Коза йога е нещо. Основана от инструктор по йога Ланей Морс в Олбан, това е една прекрасна тренировка по йога, в която участниците се наслаждават на кучетата си и сасасани, докато козите се промъкват през класа, понякога се катерят или се хвалят с любителите на животни.

Стартирала в средата на 2016 г., тя не отнемаше много време, докато класът поеме интернет, прессъобщения за пресата в Ню Йорк Таймс, The Oregonian, The Washington Post, People.com и Йога вестник, да не говорим за постоянен поток от публикации от Instagram, включващи хора, които правят йога с кози.

Разбира се, козите не са единствените животни, които да заемат централно място в традиционно-човешки тренировки. Има и котка йога, куче йога, коня йога и зайче йога. Да не говорим за по-"традиционните" форми на човешки и животински дейности като лагери за бягане и обувки.

Но наводнението от тренировки за животни и хора в социалните медии провокира въпроса - каква е сделката? Дали тези видове тренировки тренировки, за да получите кликвания и следва? Дали те са от съществено значение за участващите видове? Трябва ли да се присъедините незабавно? Дали куче надолу нагоре на коня си струва риска да падне?

Животните, които се упражняват заедно с хората, не е ново

Преди да хвърлите очите си в най-новата харебрерана идея, която мисли фитнес индустрията, това не е нищо ново. Хората се трудиха заедно с животни от хилядолетия. Дали хайвер овце, езда коне, или водещи говеда, по-голямата част от историята ни казва, че хората и животните са на практика предназначени да работят един пот заедно.

Разбира се, зайчетата йога изглежда много повече ... смешна? ... отколкото да караш кон на коне. И със сигурност няма очевидно физическо предимство за това, да имаш кози на следващата си сесия за йога (въпреки че, идват да мислят за това, държейки дъска с коза на гърба, със сигурност изглеждат като допълнително предизвикателство), но може би реалните ползи имат повече свързани с връзката човек-животно, отколкото дали те ще ви направят по-добър спортист.

Всъщност има добре проучени ползи за собствеността на домашни любимци и упражняване с домашни любимци, но изследванията върху тренировки, които не са за домашни любимци, като например коза йога, не са били подробно разгледани. Това каза, че е възможно да се направят някои възможни изводи за потенциалните умствени и емоционални ползи въз основа на наличните изследвания.

Самата собственост на домашни любимци е добре за вас

Задаването на упражняване настрана за само второ, редовно взаимодействие с лични домашни любимци може да направи един свят на добро за вашето здраве. Центровете за контрол и превенция на заболяванията конкретно цитират следните предимства:

По-специално, научната декларация на Американската асоциация по сърдечно-съдови заболявания от 2013 г. показва, че собствеността на кучетата може да бъде отговорна за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания, докато едно проучване от 2008 г., публикувано в "Епидемиология, биомаркери и превенция на раковите заболявания", показва, че собствеността на домашни любимци на кучета или котки е свързана с по- за неходжкинов лимфом. Това са само някои от добре документираните ползи за здравето от притежаването на домашен любимец.

Ако притежавате куче, най-вероятно упражнявате повече

Собствениците на кучета са склонни да бъдат по-активни от собствениците, които не са кучета, но това повдига въпроса: "Кой е първият, упражняващият или кучето?" С други думи, активните хора са по-склонни да притежават кучета, или собствеността на кучетата насърчава повече дейност?

Проучване от 2008 г., публикувано в списание Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity, установява, че приемането на куче всъщност води до увеличаване на физическата активност. Така че, да, самият акт на осиновяване на куче може да ви помогне да станете по-активни.

Тримата Монтгомъри, основател и главен изпълнителен директор на K9 Fit Club, която предлага 20 паралелни тренировъчни програми, които хората правят със своите кучета, като PUPilates, NamaSitStay и Bow Wow Bootcamp, казва: "Днес изследванията показват, са със затлъстяване преодолени смущение за упражняване или извършване на физическа активност на обществото. " Това е важно, тъй като всичко, което може да помогне да се преодолеят пречките пред упражняването, особено при хората с наднормено тегло и затлъстяване, заслужава да бъде разгледано допълнително.

Заслужава да се отбележи, че K9 Fit Club е акредитиран от Healthways / SilverSneakers, което означава, че Medicare плаща на хората да присъстват на класове K9 Fit Club. Това е доста добра сделка. Така че, ако сте на Medicare и имате куче, проверете го, за да видите дали има програми във вашия район.

Има добре документирани психически и емоционални преимущества, за да бъдат около животни по време на физическа и емоционална терапия

Изследване от 2012 г., публикувано в "Frontiers in Psychology", разглежда терапевтичната роля на взаимодействията човек-животно в терапията и образованието. 69-те проучвания, които те прегледаха относно взаимодействията между хора и животни, установиха, че тези видове взаимодействия предлагат предимства при:

Не само домашните любимци, така и домашните животни правят разлика. Сред проучванията изследователите са разгледали, когато провеждането на този преглед е изследване, при което пациенти с различни психични нарушения се грижат за селскостопанските животни по време на 12-седмична интервенция. Тези, които са участвали в интервенцията, са получили 6-месечно понижение на тревожността след интервенцията, което показва, че взаимодействието с неживеещи животни може да доведе до умствени и емоционални ползи при хората.

Добро забавление

За хора, които обичат животни, имат шанса да се упражняват, докато се свързват с размити, четирикраки същества може би са точно това, от което се нуждаят, за да се насладят на преживяното. Deborah Glovier, тренировка за фитнес K9, бегач по маратон и основател на K9 GRIT, казва: "Като бивш бегач на соло маратон, мога да ви кажа от личен опит, че бягането с кучетата ми е по -добре!"

Тоня Вилхелм, един от първите 10 кучета треньори в Съединените щати и основателят на "Повишаване на вашите домашни любимци естествено", е съгласен: "Всъщност съм казал многократно, че ако здравните клубове и други места за работа се грижат за кучетата и техните хора, те би било успешно.Знам, че за мен, работата и пристигането до фитнес е винаги на моя списък със задачи, но никога не е съвсем основен приоритет.Когато хората прекарват времето си с техните домашни любимци и упражняват с тях, това е печеливша . "

И кой може да твърди, че козата йога не звучи забавно? Козите са сладки и любопитни. Дори мисълта да прекарате час-два, заобиколен от зверове с малко рога, вероятно е достатъчно, за да ви успокои. Разбира се, козите може да са малко разсейващи, но не отивате на Коза йога, като приемате, че няма да се разсейвате. Приемате, че ще се позабавлявате, докато се наведете малко.

Добър е и за животните

Вече знаете, че упражнението е добро за вас , но редовното упражнение е от съществено значение за всички видове животни. Д-р Ерин Стейр, лекар, известен като д-р Еекс, го кара да тренира винаги с кучето си и посочва мъдрите съвети на татко, ветеринарен лекар, защо е толкова важно за домашни любимци ". Баща ми винаги ме предупреждаваше за затлъстяването при домашни любимци, което, както и затлъстяването при хората, води до диабет и сърдечно-съдови заболявания, тъй като обичам да работя, защо да не го правя с моето куче? най-добрите действащи партньори, особено в изолирани райони, където те вероятно ще изплашат хората. "

Работата е там, че не трябва просто да се придържате към бягане с кучето си за добра тренировка. Д-р Стейър цитира собствената си рутина в парка на кучетата: "Правя издърпвания на оградата на кучетата, натискане на пейката, клякане напред-назад, разходки на раци, пълзящи мечета и т.н. Барнаби, не мога да ви кажа колко време ме спасява, а по-добра тренировка, отколкото в салона, докато играя с моето куче.

Класовете, фокусирани върху животните, предлагат взаимодействия между хора и животни на тези без домашни любимци

Тъй като повече хора се местят в градски центрове, често в апартаменти или живи ситуации, които не позволяват домашни любимци, те търсят алтернативни начини за взаимодействие с животните. Не всеки може да живее във фермата, но може би те могат да си вземат следобед, за да направят Коза йога. Не всеки има желание или време да притежава котка или зайче, но те могат да се насладят на опитомяването на едно от тези космати животни по време на тренировъчен клас, насочен към животни. Такива възможности може да изглеждат "невероятни" и до известна степен те вероятно са, но те също могат да служат на истинска цел, предлагайки взаимодействие с животни на хора, които иначе нямаха възможност.

Няколко присъщи предизвикателства с тренировките на животните

Упражняването с животни не винаги е разходка в парка (освен, разбира се, когато това е буквално разходка в парка). Реалността е, че животните невинаги са предсказуеми и те са известни, че оставят купчини от белезници след себе си. Следователно не трябва да се изненадвате, че йога е много по-малко отпускаща, ако козата реши да върши бизнеса си на мат. Същото може да се каже, ако кучето ви реши да избере битка с минаваща катерица. Когато става въпрос за животни, трябва да останете на пръстите на краката си.

Ако не сте запален любител на животни, този тип тренировъчна програма може да предизвика повече стрес, отколкото забавление, така че помислете за собствената си личност, преди да я опитате.

The Takeaway: Трудовете за тренировки на животни са лигавица или добра идея?

Стивън Макданиелс, директор по фитнес и атлетика в Beacon College в Леезбърг, Флорида, и собственикът на Fit & Focused, LLC, просто отговори: "Това вероятно е малко от двете. [Упражняване с животни] със сигурност е уникален маркетингов инструмент. Повечето от присъщите ползи са психологически, така че ако се почувствате добре и подобрявате настроението си, по всякакъв начин, отидете за него! Ако ви мотивира да упражнявате и намалявате безпокойството или колебанието си за упражнения, тогава го направете!

Чували сте го тук: тренировките с животни са идея за кози.

> Източници:

> Beetz A, Uvnas-Moberg К, Юлиус Х, Kotrschal К. "Психосоциални и психофизиологични ефекти на взаимодействията човек-животно: Възможната роля на окситоцин". Граници в психологията . https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3408111/#B17. Юли 2012 г.

> Център за контрол и превенция на заболяванията. "Ползи за здравето на домашните любимци". https://www.cdc.gov/healthypets/health-benefits/. Април 2014 г.

> Cutt H, Knuiman M, Джайлс-Корти Б. "Има ли куче увеличение разходка развлечения?" Международен журнал за поведенческо хранене и физическа активност . http://ijbnpa.biomedcentral.com/articles/10.1186/1479-5868-5-17#B14. Март 2008 г.

> Levine G, Allen К, Braun L, et al. "Собственост на домашни любимци и сърдечно-съдов риск: научна декларация от американската асоциация на сърцето". AHA Научна декларация. http://circ.ahajournals.org/content/early/2013/05/09/CIR.0b013e31829201e1. Май 2013.

> Траах Г. Дж., Председател на Браци, Холи ЕА. "Експозиция на домашни животни и животни и риск от неходжкинов лимфом в популационно проучване в района на залива на Сан Франциско". Епидемиология на рака, биомаркери и профилактика . https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18768507. Септември 2008 г.