Интелигентни съвети, които да ви помогнат да се придържате към вашата диета

Следвайки специфична диета е трудно, но не е невъзможно. Това може да отнеме известно време, но можете да го направите с малко помощ.

Първото нещо, което трябва да направите, е да изберете диета, която е лесно да следвате. Помислете защо сте на диета. Опитвате се да отслабнете ? Трябва ли да намалите рисковите фактори за хронично заболяване?

Искате ли да изглеждате добре в бански? Може би имате здравословно състояние, което изисква да избягвате определени храни.

Задайте целите си

Вашите цели са важни за вас, но за да сте успешни, трябва да сте реалисти за това как да ги настроите . Не поставяйте прекалено голям натиск върху себе си, за да направите огромни промени през нощта. Ако ви отне десет години, за да спечелите 50 паунда, не се преструвайте, че можете да загубите 50 килограма за три месеца.

Превключете от Junk Foods към Nutritious Foods

Ако ядете голяма купа със сладолед и шоколадов сироп всяка вечер след вечеря, може да е трудно да я предадете напълно и завинаги. Започнете да замените този сладолед с купа пресни плодове два или три пъти седмично. След това заменете следобедния бонбон за ябълка. Поддържайте целите си разумни и можете да се забавлявате да ги достигате бързо и да зададете нови.

Изберете подходящите инструменти

Много малко хора могат да следват здравословна диета без да следят за храните, които ядат.

Точно както трябва да следите сметките си и парите в банковата си сметка, трябва да следите калориите, въглехидратите, маслените грамове или влакнестите грамове, които приемате всеки ден. За да следите храните, които ядете, трябва да ги напишете в дневник за храна или да се присъедините към онлайн услугата. Проследяването на вашата диета ще ви помогне да бъдете отговорни и мотивирани.

Намерете приятел или се присъединете към общност

Понякога изглежда, че всички останали около вас ядат това, което искат, и ви примамват да излезете от диетата си. Диетата може да бъде трудна, когато го направите сама. Намерете някой, който да отиде на диета с вас. Със съпруг, член на семейството, колега или приятел, който има подобни диетични цели, ще ви помогне да сте на път и на двамата. Друга възможност е да се присъедините към онлайн общност.

Дайте си малко надигане сега и после

Помнете ли причините за здравословното хранене? Напишете ги на малка картичка и ги пъхнете в чантата или портфейла си. Може да не го виждате всеки ден, но ще го намерите достатъчно често, за да ви напомня защо гледате диетата си. Друга възможност е да намерите оферта за отслабване, която харесвате, и да я използвате като скрийнсейвър на компютъра си.

Направете своя лош хранителен режим по-здрав

Понякога настроението ви може да окаже значително влияние върху вашата диета. Помислете за комфортна храна. Какво ядете, когато имате лош ден? Бананово разделяне? Голям мазен бургер и картофи? Купчина пържено пиле или цяла тиган от сладкиши? Всички те са истински диетични прекъсвачи, защото калориите могат да се натрупват бързо, докато хранят лошото си настроение.

Намерете някои нови храни за комфорт

Уверете се, че са с високо съдържание на фибри и ще се напълни, преди да ядете твърде много калории.

Обичахте ли PB & Js като дете? Направете здравословно фъстъчено масло и сандвич от желирани с пълнозърнест хляб. Вместо това разцепване на банани, опитайте някои парчета банан, ягоди и боровинки, с бичове и ядки. Толкова е сладко, но много по-добре за вас.

Бъди добър към себе си

Ние всички се подхлъзваме от време на време. Това е добре. Ако паднеш от диетата си, не се пребори с нея. Кажете си, че ще свършите по-добра работа с следващото си хранене и когато това следващото ястие се върти, изберете нещо здраво като печено пиле или риба с много зелени зеленчуци. Поздравете си, че сте яли здравословно хранене и знайте, че ще го направите отново следващия път, когато ядете.

Упражнението е добро, също

Физическата активност ви помага да наблюдавате теглото си, да давате силни мускули и да поддържате сърцето си здраво. Аеробни и резистивни упражнения също ще повишат настроението ви, ще намалят апетита ви и ще ви помогнат да сте мотивирани да се храните правилно.