Moksha или Modo гореща йога от Канада

Moksha Hot Йога е основана през 2004 г. в Торонто, Канада от учителите по йога Тед Гранд и Джесика Робъртсън. Moksha бързо спечели популярност в Канада, където има повече от 50 асоциирани студия.

През септември 2013 г. Мокша започна да използва името Модо Йога в Съединените щати, за да избегне объркване с няколко видни съществуващи студия, които също използваха името Moksha (не е изненадващо, тъй като тази санскритска дума означава освобождение, свобода или просветление).

Вече има повече от 10 местонахождения на Модо Йога в САЩ, включително студиа в Ню Йорк, Лос Анджелис, Остин и Портланд, Орегон.

Какво да очаквате в студиото

Всяко студио е независимо собственост на сертифициран учител по йога Moksha и одобрен от основателите Тед Грант и Джесика Робъртсън. Всички асоциирани студиа спазват стриктни "зелени" стандарти за запазване на техните пространства екологично чисти, включително използването на устойчиви строителни материали и естествени почистващи препарати.

Ако посетите модно студио Модо, можете да видите доказателства за екологични усилия в малки детайли, като например предлагане на бутилка за студена вода, която студентите могат да използват по време на курса и да използват сухи формуляри за премахване на изтриването, за да спестят хартия. Те също така са ангажирани да предлагат ежеседмични курсове с ниски разходи и възможности за карма йога, за да поддържат йога по-достъпна. Класните стаи са огледални.

Методът

Методът Modo е набор от около 45 положения, направени в стая, загрята до 103 градуса по Целзий.

Пълната серия, която започва и завършва със savasana , отнема 90 минути. Кондензирана версия на серийния часовник е на 60 или 75 минути.

Съществуват и класове потоци, в които учителят има повече дискретност по реда на позициите в рамките на следната основна структура. Студентите често се канят да направят намерение за практиката си, преди да се преместят в поредица от постоянни поза.

След като се затопли от поза, класът се премества в подова последователност, която включва отваряне на бедрата и работа на гръбначния стълб / горната част на тялото.

Училищата по йога също са на разположение на много модни студия. Някои студиа също могат да предлагат няколко класа, които не са Модо, седмично.

Философията

Moksha Yoga е проектирана така, че да е достъпна и предизвикателна, в зависимост от нуждите на всеки човек. Местните студия подпомагат изграждането на общността.

Седемте "стълба" формират основата на философията на Модо Йога. Седемте стълба са: да бъдеш здрав, да бъдеш достъпен, да живееш зелено, да подкрепяш обществото, да се протягаш, да живееш да учиш и да бъдеш мир. Тези принципи имат за цел да помогнат на студентите да намалят стреса, да бъдат отворени към всички житейски преживявания, да бъдат положителна сила за промяна в своите общности и да подкрепят опазването и екологията.

Модо Йога ли е за вас?

Любовта към горещата йога е задължителна, тъй като 103 градуса е доста преувеличена. Модо студиото са приятелски, положителни места за работа във вашата практика в неконкурентна среда. Един от седемте стълба, достъпност, определя намерението на Модо да бъде отворено за хора от всички раси, полове, икономически класове, възрасти и видове тяло. Модо класовете отразяват това разнообразие.