Кога (и какво) да ядете преди йога

Всяка йога Често задавани въпроси на планетата се съгласява с тази точка: не трябва да ядете нищо тежко в рамките на два часа, преди да планирате да правите йога. Ако някога сте пренебрегнали този съвет, вие ще откриете причината зад тази конвенционална мъдрост. Докато скачате в предната част на матрака и гърба си, завъртете и преместете напред, е неудобно и дори дори гадаещо, да имате твърде много в корема си.

Но ти искаш да отидеш на класа с достатъчно количество енергия и без да разсейваш глада, който се гърчи на корема ти. С малко планиране можете да управлявате програмата си за закуски, така че да ударите това място между пълно и гладното.

Някои традиции, особено тези, които се застъпват за ранна утринна практика, като Аштанга , ви съветват да направите вашите асани на напълно празен стомах (и след къпане и преместване на червата, между другото). BKS Iyengar, в класическата си книга Light on Yoga , пише, че ако това ви е трудно, можете да получите кафе, какао или мляко преди йога, което поне в случая с по-късните две вероятно не звучи твърде привлекателен. Както и с повечето неща, които са йогични, вие познавате най-добре тялото си, така че трябва да решите коя пред-йога закуска работи за вас.

Кога да ям

Яденето на нещо много светло един час преди класата обикновено работи добре (тялото ви може да варира, разбира се).

Ако тичате в клас след работа или по строг график и осъзнавате, че просто трябва да ядете нещо, можете да го изрежете малко по-близо, ако просто вземете няколко хапки от нещо. След класа можете да ядете всеки път, когато се чувствате гладни, въпреки че може да забележите, че вниманието, което сте дали на тялото си по време на курса, Ви насърчава да го запазите светло и здраво, което е един от начините, по които йога може да ви помогне да отслабнете .

Какво да ядем

Здравословните растителни напитки са начин да отида. Следвайте правилата, които бихте използвали за всяка закуска преди тренировка, с няколко изключения. Дълбоките обрати и завоите, които вършите в йога, са особено вероятни, за да изтласкат гърдите и газа, така че искате да избегнете неща, които ги предизвикват. Също така не е нужно да натоварвате с въглехидрати по същия начин, по който се занимавате с бягане или под наем. Става въпрос повече за намирането на нещо, което да седи добре и да ви преведе през сесията ви.

  1. Плодове + протеини : Парче от плодове с високо съдържание на фибри плюс протеин, подобно на ябълка с маслено масло, е добра идея. Купата от плодове с малко кисело мляко е друга опция. Един банан също е чудесен избор.
  2. Ядки : Няколко бадеми са основен или замествате любимите си ядки.
  3. Бар : Високо влакнести, висококачествени протеини, барове с ниска захар по ваш избор.
  4. Зърно : Овесена каша или други варени зърна също са склонни да работят добре.

Какво да не ядем

  1. Всичко, мазно или пържено : Определено ще съжалявате, че ако отидете за бургери и пържени картофи преди класа, когато започнете да се движите.
  2. Твърдо сварени яйца : Добре е за белтъчини, лоши за burps.
  3. Чесън храни : Същият принцип, както по-горе. Ако можете да го толерирате, чесън-придадени храни като хумус са добре, но може да не се насладите на вкуса толкова много за втори път.
  1. Smoothies : Това може да е спорно, защото някои хора обичат своите пре-йога. Ако те работят за теб, чудесно, но те също могат да се разпръснат в стомаха, особено в поза, където има натиск върху корема като салбхасана. По-добре е да запазите гладкото месо за следобедно лечение.