Low-FODMAP пушек collards с рецепта за нахут

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 172

Мазнини - 9 грама

Carbs - 17g

Протеин - 9г

Общо време 25 мин
Подгответе 15 мин , готвяйте 10 мин
Сервирания 4 (по 3/4 чаша всяка)

Подобно на кале , те са близо до върха на списъка, когато става дума за богати на хранителни вещества зелени, но много от нас никога не са се научили да ги харесват. Създадохме рецепта, която ще ви накара да искате секунди! Бланширането на зелените плодове преди сотенето намалява част от тяхната горчивина, докато беконът и пушената червен пипер допринасят за богатия вкус. Добавете малко разнообразие към зелената ротация с ниски FODMAP зеленчуци.

Съставки

подготовка

  1. В складова или холандска пещ донесете 3 килограма вода и 2 супени лъжици сол до кипене.
  2. Докато водата се нагрява, подредете зелените зеленчуци. Когато реброто е с дебелина повече от 1/8 инча, подстрижете внимателно и изхвърлете реброто. Сложете няколко листа заедно и ги нарежете кръстосано на половин инч. Измийте и изцедете листата и ги потапяйте във врящата вода. Кук за две минути, разбърква се няколко пъти. Изцедете листата в гевгира.
  1. Върнете гърнето на печката и го загрейте на средно високи. Когато тиганът е горещ, добавете масло, вместено с чесън, като въртите тигана, за да го покриете с масло. Добавете нарязания на кубчета бекон и го пригответе, докато стане свеж и кафяв, около една минута.
  2. Добавете collards, scallions, ¼ чаена лъжичка сол, пушена червен пипер и черен пипер. Проверете за две минути.
  3. Добавете нахут и вода. Намалете топлината до средата, покрийте и гответе, докато листата са нежни, но леко дразнещи, около три минути.
  4. Отстранете капака; ако остане някаква течност, върнете топлината нагоре до средно висока и гответе, като разбъркате, докато течността изчезне.

Варианти и замествания на съставките

Канадският бекон е известен също като "бек на гърба". Можете да използвате обикновена бекон, шунка или панцета вместо канадски бекон.

За да направите тази рецепта вегетарианец, пропуснете бекона и увеличете пушената червен пипер до 2 супени лъжици.

Съвети за готвене и сервиране

Обърнете тази странична чиния в пълнозърнесто ястие: я поднесете върху сварен ориз, киноа, просо, елда, елф или просо.

Това са всички ниски FODMAP зърна, на които можете да се наслаждавате, без да предизвиквате симптоми.