Сладък картоф тост с джинджифилов мед Бадемово масло и киви

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 277

Мазнини - 14 гр

Карби - 35гр

Протеин - 8g

Общо време 15 мин
Подгответе 5 мин , готвяйте 10 мин
Сервизи 2

Не мислете, че тостери са само за хляб. Пригответе се да направите новата си любима закуска. Тази рецепта за тост е здравословен начин да служите на сладки картофи и е сладка и ароматна и се гордее с множество противовъзпалителни съставки, без рафинирано брашно.

Сладките картофи са добър източник на хранителни вещества като витамин С и манган, плюс те осигуряват пълнене на влакна. Те също са отличен източник на антиоксиданти - фитонутриентите в сладките картофи са показали, че имат противовъзпалителни свойства. Това са повече ползи, отколкото ще ви даде хляб.

За да се върнем тази препечена филийка, добавяме и киви, богати на фибри, и ароматно бадемово масло, здраво сърце . Добавен бонус: Можете да разбиете цялата рецепта за по-малко от 15 минути.

Съставки

подготовка

1. Нарежете сладкия картоф на дължина в 1/4-инчови резени.

2. В малка купа разбъркайте бадемовото масло, джинджифила и меда заедно, докато се съчетаят.

3. Препечете сладките картофени филийки върху високата настройка на тостера, докато сладките картофени резени са меки и се приготвят. Имайте предвид, че може да се наложи да препечатате 2 или повече пъти, за да ги приберете в това състояние.

4. Разстилайте едната страна на всеки парче от препечените филийки сладки картофи с бадемовата смес от джинджифил и мед и нагоре с филийки киви.

Варианти и замествания на съставките

Всеки вид ядка или масло от семена може да замести бадемовото масло. Фъстъчено масло или масло от слънчогледово семе също работят чудесно, а всички имат подобен калориен профил. Добавете слой обикновен гръцко кисело мляко върху маслото от ядки, за да осигурите повишаване на протеина. За повишаване на калий, разменете банановите филийки за киви.

Ако имате свежи или замразени плодове, използвайте ги вместо киви за допълнителни противовъзпалителни антиоксиданти. За по-нататъшно променяне на ароматния профил опитайте тиквата пай подправка на мястото на джинджифил.

Съвети за готвене и сервиране

Ако искате да вземете тази закуска в движение, поставете двете половини заедно като сандвич, увийте фолио и яжте в движение. Сдвояване с кремообразно какао матира лате или трета чаша обикновен кисело мляко за балансирана закуска.

Може да се наложи да пуснете няколко парчета картофи през няколко пъти. Дръжте тостера си на ниско-средно, за да можете да го използвате през няколко цикъла, за да омекне, без да го изгаряте.