Кремообразна какао Matcha Latte

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 138

Мазнини - 3g

Карби - 20гр

Протеин - 9г

Общо време 5 мин
Подгответе 2 мин , готвяйте 3 мин
Сервирания 1

Тази ароматна сладка сладка напитка предлага двоен тласък на антиоксидантната сила, като комбинира макада зелен чай на прах и какао.

Matcha е листа зелен чай на прах и антиоксидантна електроцентрала. Тъй като поглъщате целия лист чай, получавате повече хранене, отколкото от натрошени листа зелен чай.

Какао на прах осигурява още повече антиоксиданти и противовъзпалителни преимущества в сравнение с други форми на шоколад. И ние добавихме само едно докосване на мед, така че няма да имате захар претоварване. Скъпа има вкус, заедно със сладост, така че можете да използвате по-малко с по-голямо въздействие. Той дори има някои антиоксиданти, себе си!

Съставки

подготовка

1. Загрявайте водата за 1 минута в микровълнова фурна или на печката в малка тенджера, докато се изпари (не кипене).

2. Разбъркайте праха мача във водата, докато не останат бучки, около 30 секунди.

3. Добавете какао на прах, мед и ванилов екстракт и разбъркайте отново докато се съчетаят напълно.

4. Изсипете горещата смесица мача в голяма чаша или стъкло.

5. В същата тенджера добавете млякото. Загрейте при умерена температура до изпарение.

За да създадете пяна, разклатете енергично горещата мляко за около 1 минута или използвайте електричество.

6. Изсипете млякото в чашата на мача, след което изсипете пяната на върха.

7. Нагоре с поръсване на какао на прах и поръсване на макада на прах.

Варианти и замествания на съставките

Опитайте кленов сироп вместо мед, за да добавите намек за кремообразен аромат. Медът, който използваме в рецептата, допринася за вкуса, заедно със сладостта, така че можете да използвате по-малко с по-голямо въздействие. Той дори има някои антиоксиданти, себе си! Обикновената захар, кленов сироп, агаве и други подсладители допринасят приблизително за същото количество калории и захар, така че използвайте подсладителя, който ви харесва най-много.

Разменете ванилов екстракт за няколко капки екстракт от бадем, за да създадете шоколадово-бадемово какао. Ако искате вашата напитка допълнително какао-у, не се колебайте да какао на прах до 2 супени лъжици или повече. Просто се уверете, че вашето какао е неподсладено разнообразие.

Ако не ядете млечни продукти, избора на неподсладено соево мляко като млечна алтернатива ще ви даде същите протеинови преимущества като кравето мляко.

Други неподсладени млечни напитки също са добри здравословни възможности, но не осигуряват протеини и са по-ниски в общите калории. Например, използването на бадемово мляко на мястото на нискомаслено краве мляко няма да осигури толкова протеини.

Съвети за готвене и сервиране

Разбъркайте мача добре, за да премахнете всички бучки, преди да добавите други съставки - това ви държи много гладко и без тропот.

Направете лед вариация, като използвате студено мляко и добавяне на кубчета лед, направени от замразено мляко (така че не разреждате лате).