Какво трябва да знаете, преди да купите йога мат

Всички матове не са създадени равни

Защо да купя мат

Йога постелки (наричани още лепкави рогозки) се използват в повечето класове по йога, за да осигурят омекотяване и сцепление. Докато обикновено можете да наемете подложка в йога студио, това е добра идея да купите свой собствен. Тя ще се плати за себе си доста бързо, така че не е нужно да чакате и да видите дали това нещо йога стик, преди да се потопите в мат собственост. Докато вашият ангажимент към йога не трябва да повлияе на вашето решение, вашите чувства към потта и телесните течности на други хора трябва.

Споделените рогозки могат да приютят бактерии, включително стафилокок и гъбички. Ще имате нужда и от мат, ако планирате да правите йога у дома .

Основи на йога мат

Стандартната йога мат е 24 "х 68", въпреки че за високи хора има по-дълги рогозки. На ниския край на ценовия спектър можете да получите основна подложка за около $ 25. От там цените варират до около $ 140 за луксозна мат. Тези по-скъпи рогозки обикновено идват от ценовите си марки честно, като предлагат по-екологосъобразни производствени методи и материали. Те също така обикновено ще продължат много по-дълго от бюджета.

Въпреки че изглежда, че има много различни видове йога постелки на разположение, по-отблизо изглежда, че повечето от техните различия са доста повърхностни. А мат може да предложи доста дизайн или да дойде с сладък торба тоте, но истинският въпрос е това, което мат е изработена от. Има три материала, които доминират на пазара на йога мат: PVC, каучук и TPE.

Плъзнете плъзгащо се

В зависимост от материала (PVC е най-големият виновник) новите рогозки могат да бъдат малко хлъзгави. След няколко класа, проблемът обикновено изчезва, докато носите в подложката. Ако не, опитайте се да го миете леко, тъй като това може да ускори процеса. Пропуснете сапуна и го обесете, за да изсъхне.

Ако вашите длани са склонни да се потят , продукт като Yogitoes Skidless Towel , който абсорбира влагата, може да помогне. Тези хавлиени кърпи са се превърнали в повсеместно в горещите йога класове, където изобилната пот може да доведе до много хлъзгави изтривалки.

Къде да магазин

Повечето студиа за йога носят рогозки за покупка. Освен че поддържате местното студио, тази настройка ви дава възможност да усетите различни видове рогозки и да чуете много мнения за това, какъв е най-добрият тип. Тъй като йога става все по-популярна, продуктите йога също стават обичайно място в магазини за спортни стоки и универсални магазини като Target. Ако вече сте избрали матрак, може да намерите най-добрите цени, като пазарувате онлайн.

Носете матката си

Някои йога студия ще ви поставят за вас. Ако не е ваше, е удобно да имате йога мат чанта , или поне една каишка, така че да можете да я хвърлите над рамото си. Какъв вид чанта е най-добре зависи от това как стигате до класа и колко неща трябва да носите. Обикновена каишка може да е достатъчна за хората, които пътуват до клас, докато пътуващите в обществен транспорт и хората, които отиват на работа, ще искат нещо по-голямо.