Рецепта за кокосова торта с ниска въглехидрати без захар

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 217

Мазнини - 15 гр

Въглехидрати - 45гр

Протеин - 19g

Общо време 50 мин
Подгответе 10 минути , готвяйте 40 мин
Сервирания 12 (по 1 бр.)

Отне ми много време да развия тази торта, тъй като кокосовото брашно е трудно да се работи. Резултатът, с удоволствие казвам, е лека и вкусна торта. Използвах кокосово брашно Aloha Nu (на разположение от Netrition). Кокосовото брашно и броят на калориите варират според марката. Открих, че една чаша от това брашно тежи три унции, а това е количеството, което използвах, за да направя хранителния анализ на тортата.

Съставки

подготовка

Загрейте фурната на 350 F. Подгответе тиган от 13X9 чрез смазване с масло или кокосово масло.

  1. Разделете яйцата, като внимавате да не попадне никакъв жълтък в белите. Обикновено разделям бялото един по един на една малка чиния, а след това го хвърлям в смесителната купа, за да съм сигурен, че не съм я забъркал. Ако получите жълтък или масло в белтъка или купата, те няма да се разпенят правилно, така че купата трябва да е напълно чиста.
  1. Разбийте яйчените бели с крем от зъбен камък (това подобрява стабилността на битките). Продължете докато белите формират върхове, когато се повдигат бийповете - това е добре, ако върховете са меки. Ако ще използвате купата, която удряте белите като основна купа за смесване, прехвърлете белите в друга купа за момента (няма нужда да почиствате основната купа).
  2. В основната купа сменете осемте жълтъка до гладка и добавете солта, кокосовото брашно, разтопено кокосово масло и / или масло, вода, ванилия, подсладител, екстракт и прах за печене. Смесете добре.
  3. Добавете около една трета от яйчния белтък към тестото и смесете с шпатула (не се разбърквайте енергично и не използвайте бичици, тъй като не искате да изпарите прекалено много пяната). Сгънете половината от останалите бели, а след това и крайната сума. Това е ОК, ако има останали няколко бели ивици. Изсипете тестото в готова тава и дори на разстояние.
  4. Печете за 30-40 минути или докато клечката за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Повърхността ще бъде леко кафява. Охлажда се напълно преди да се нарязва на 12 парчета.

Забележка: Поради високото съдържание на яйца тази торта трябва да се съхранява в хладилника след охлаждане. Също така кокосови влакна ще продължат да привличат вода във влажно време. Това може да бъде частично предотвратено от охлаждането, но след няколко дни замразяването ще свърши по-добра работа за запазването му.