Рецепта за гръцка лимонова чесънна салата

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 183

Мазнини - 20 гр

Въглехидрати - 1гр

Протеин - 0 грама

Общо време 10 мин
Подгответе 5 мин , готвяйте 5 мин
Сервирания 8

Гръцките салатни превръзки често се правят с оцет от червено вино, но има и някои вкусни версии на лимон, които обикновено са опаковани с чесън. Чесънът е склонен да се успокоява с времето, така че ако искате да използвате дресинга веднага, най-добре е да използвате 2 скилидки чесън на 1 чаша превръзка. Но ако дресингът ще седи за известно време преди да сервира, можете да използвате 3 или 4 карамфил.

В допълнение към обличането на салата, този винегрет е вкусно допълнение към почти всеки зеленчук, изпръскал над риба или използвал за мариноване на пиле или месо преди да готви. Това също е чудесен начин да получите по-здравословно зехтин във вашата диета. Най-лесният начин да смесите превръзката е в стъклен буркан (а след това и вашият контейнер за съхранение). Ако нямате бурканче, можете да разбъркате превръзката в купа.

Съставки

подготовка

  1. Комбинирайте всички съставки с изключение на зехтина в буркана или купата. Ако използвате бурканче, разклатете добре с капака; ако използвате купа, разбъркайте. Добавете зехтина - ако използвате буркана, излейте всичко наведнъж и разклатете много добре. Ако използвате купа, размахвайте дресинга, докато стривате в зехтина. Горчицата ще помогне да се емулсифицира, така че изглежда малко кремообразна и не се отделя.
  2. Важно е сега да опитате - ако вкусът е прекалено кисел (някои лимони са повече от други), просто добавете малко повече зехтин. Разбира се, можете да коригирате солта и други подправки.

Състав на заместителите и съвети за готвене

След като овладеете този гръцки дресинг с чесън от лимон, можете да замените или добавите съставки, за да създадете своя собствена. Използвайте тарагон вместо гръцки подправки за френско вдъхновен винегрет, добавете нарязан червен пипер, домати и каперси за дресинг с малко напитки или му придайте мексикански нюанс, като включвате кориант, кимион и малко jalapeno.

Тъй като тази превръзка седи, маслото ще замръзне и ще се отдели от останалите съставки. Вземете на стайна температура и се уверете, че ще ви даде добър шейк или силна мече, преди да сервирате.