Глутен без печен патладжан пай картофи рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 154

Мазнини - 15 гр

Карби - 7гр

Протеин - 2g

Общо време 8 мин
Подготовка 8 мин , готвене 0 мин
Сервирания 8

Крустът от пайове на базата на ядки става все по-популярен, тъй като хората с ограничения в диетата и здравословните условия изглеждат заместители на захарта и глутена, като същевременно запазват вкуса и структурата на любимите си десерти. Тази печена коричка от орехови ядки е перфектната основа за щапелни, тиквени пайове за благодарността.

Тази рецепта може да се използва като заместител на всяка традиционна брашна, съдържаща брашно, заедно с други пълнежи за крем или пудинг, като сладък картофен пай, ключов лимонов пай или лимонов пай. Въпреки че използва няколко дати за сладост, тази кора е все още по-ниска в въглехидратите, отколкото традиционните брашна на основата на кората.

Съставки

подготовка

  1. Поставете парчета пекани в кухненски робот (можете да използвате блендер, но внимавайте да не ги смесвате твърде малко).
  2. Импулсирайте процесора, докато най-големите парчета са толкова големи, колкото леща или грах.
  3. Добавете разтопеното масло и датите и сместа, докато смесите равномерно.
  4. Прехвърлете сместа в 9-инчов пай и натискайте сместа с пръстите си, за да покриете дъното и страните на тигана. Консистенцията трябва да ви позволи да оформяте кората равномерно.
  1. Изсипете любимата си пай пълнене и се печете според инструкциите рецепта пай.
  2. Като алтернатива, ако имате нужда от предварително изпечено дъно, нагрейте фурната на 350 F и печете 10 минути, докато кората започне да се кафява. След 8 минути проверявайте всяка минута, за да се уверите, че кората не превишава.

Пекан съвети

Ядките ще останат най-пресните и ще продължат по-дълго, когато се съхраняват във фризера. Уверете се, че са в херметически затворен контейнер. Можете да поставите замразени ядки от пекан директно в процесора за приготвяне на храна.

Подправка на вашия Пекан Crust

За да добавите слой от аромати, който приятелите и семейството ви не биха могли да очакват, добавете подправки към тази пайова кора, която допълва пълнежа на пайката. Използвайте само малко количество от 1/2 до 1 чаена лъжичка е достатъчно и първо трябва да се добави към течната съставка в пайската кора (в този случай разтопеното масло), преди да се смеси с останалите съставки.

Обикновените подправки, които трябва да обмислите да добавите към кремавите пайове, включват 1/2 чаена лъжичка тиква подправки и 1/2 чаена лъжичка вода от портокалов цвят.

Ябълков пай ще бъде възхитен с 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия и 1/4 чаена лъжичка анасон. 1 чаена лъжичка сушени листа от мащерка ще извади цитрусовия вкус в пай с лимонов сос и ще отпусне и привлекателен аромат.