Хранителна информация за Rutabagas

Rutabaga е растителен зеленчук, подобен на ряпа , но вкусът му е малко по-сладък. Rutabega са с високо съдържание на магнезий и калций, така че те са полезни за здравето на костите и са богати на витамин С, което е от съществено значение за функцията на имунната система и здравата съединителна тъкан.

Ще намерите тези големи кореноплодни зеленчуци в сектора на продуктите на магазина си за хранителни стоки.

Потърсете рубага, който е твърд и се чувствам тежък за техния размер. Те ще бъдат покрити с восък. Това е напълно безопасно, но преди да приготвите ястието, ще трябва да олеснете ръбага.

Дръжте ги на хладно място, докато е необходимо, или ако имате куп rutabagas, пригответе пюре от рубага и я оставете във фризера. Това ще продължи до една година, ако използвате чанти, предназначени за замразяване.

Хранителна информация за Rutabaga

Както отбелязах, рубатага е доста питателна и има високи нива на някои витамини и минерали. Те не са твърде високи в калориите или - една порция на самолета rutabaga има само 50 калории. Разбира се, броят на калориите ще се промени, ако добавите масло, масло или други гарнитури.

Следната информация за храненето идва от базата данни на Министерството на земеделието на САЩ за хранителните вещества. Вписването е за една чаша варени рубага кубчета.

Макронутриенти :

Микронутриентите:

Phytonutrients:

източник

Министерство на земеделието на Съединените щати Служба за селскостопански изследвания Национална база данни за хранителни вещества за стандартна референтна версия 28. "Основен доклад: 11436, Rutabagas, варени, варени, изцедени, без сол". http://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/3152.