Chipotle Nutrition Facts: Избор на меню и калории

Най-добрите и най-лошите избори за здравето в Chipotle

Chipotle е известно, че сервира пресни, прости храни без изкуствени аромати или пълнители. Но какво става, ако се опитвате да ядете по-питателна диета или се мъчите да отслабнете ? Храни ли са Чипотле?

Персонализираният начин на подреждане и хранене в Chipotle затруднява да се даде ясен отговор на този въпрос. Но има начини да се хапне хранене, подходящо за хранене в Chipotle.

Анализиране на менюто с чипотли

Едно от най-умните неща, които можете да направите, преди да вечеряте в Chipotle, е да проверите менюто онлайн. Компанията предлага хранителен калкулатор, който да ви помогне да получите оценка на калориите за любимата си храна. Но ако някога сте яли в "Чипотъл", знаете, че може да има доста различия в подготовката на вашата храна. Така че хранителните факти, предоставени от уебсайта, са оценка, а не гаранция.

Ако сте нови в Chipotle, в менюто ще видите широк диапазон от тек-мекс тарифи. Можете да получите хрупкави или меки тако, burritos, burrito купи, салати, чипс и салса, guacamole и дори няколко алкохолни напитки.

Хранене факти за популярни Чипотли Меню елементи

Пиле Burrito Купа Хранене Факти
Размер за сервиране 1 буржотова купа (680 g)
На порция % Дневна стойност *
Калории 825
Калории от мазнини 311
Общо мазнина 34.5g 53%
Наситена мазнина 10g 50%
Холестерол 145 mg 48%
Натриев 2020mg 84%
Въглехидрати 83гр 28%
Диетични влакна 24g 96%
Захар 10g
Протеин 56g
Витамин А 50% · Витамин С 42%
Калций 32% · Желязо 28%
> * Въз основа на диета с 2 калории

Много здравословни яденици избират да си поръчат "купа" в Чипрот. Купата е от съществено значение burrito без висококалорични, мазнини опаковка. Но Вашата купа е подготвена според вашите конкретни инструкции, така че няма един етикет на хранителните факти, който да покрива всяка комбинация от купи. Етикетът, предоставен тук, включва пиле, гуакамол, сирене, черен боб, кафяв ориз, царевична салса и маруля.

И така, какво се случва, когато сложите купата си в опаковка, за да създадете бурто? Единичното брашно с тортила осигурява 300 калории, 10 грама мазнини, 46 грама въглехидрати, 7 грама протеин и 690 милиграма натрий.

Tacos също са популярен елемент от менюто на Chipotle.

Най-здравословните опции в менюто "Чипотъл"

Можете да построите сравнително здравословна салата в Chipotle. Но, отново, общото количество калории и мазнини ще зависи от това как изграждате храната. Само поръчането на салата не гарантира, че вашето крайно хранене ще насърчи загуба на тегло.

Много салата с романова маруля, пиле и доматена салса осигурява 215 калории, 7 грама мазнини, 33 грама протеини, 3 грама въглехидрати и 860 милиграма натрий.

Имайте предвид, докато изграждате вашата здравословна салата, че най-ниският калориен протеин е софрита или настърган тофу (145 калории, 10 грама мазнини).

Най-висококалоричното месо е chorizo, което осигурява 300 калории и 18 грама мазнини.

Най-здравословните опции в менюто Чипотъл

Най-добрият начин да удуете храната си в Chipotle е да се заредите с пълнежи в храната, която поръчате. Например, ако поръчате chorizo ​​burrito и добавите кафяв ориз, черен боб, салса от царевица, заквасена сметана, сирене и гуакамол, ще консумирате около 1225 калории, 52,5 грама мазнини, 128 грама въглехидрати, 61 грама протеин и 2505 милиграма натрий.

И ако наистина искате да настроите програмата си за здравословно хранене назад няколко дни, добавете поредица чипове с гуакамол (800 калории, 49 грама мазнини и 795 милиграма натрий) и Патронна маргарита, която осигурява 240 калории и няма хранителна стойност.