Зелена и сочна Турция и гъби бургери

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 85

Мазнини - 3g

Въглехидрати - 1гр

Протеин - 13g

Общо време 25 мин
Подгответе 15 мин , готвяйте 10 мин
Сервирания 6

Можете да имате сочен бургери на базата на месо, които също са с по-малко мазнини и няма да предизвикат киселини. Ключът е да се използва постно месо - в случая, пуйка - и да се сдвоява с нискомаслено пълнеж - в този случай ситно нарязани бебешки белла гъби, които предлагат мека текстура без никаква добавена мазнина.

Също така използваме малко сос Worcestershire за вкус и сочност. Въпреки че има по-ниско рН, което означава, че е по-киселинно, малкото количество, балансирано с останалите съставки, е малко вероятно да предизвика рефлукс. Всъщност, балансирането на киселинните храни с некиселинен избор е един от начините за предотвратяване на киселини в стомаха.

Съставки

подготовка

  1. Комбинирайте гърдите на земята пуйка, гъби, зехтин и сос Worcestershire в малка купа.
  2. Разделете сместа на 6 части и оформете една патица от всяка от тях с дебелина около 1/2 инча, с ръцете си и оставете настрани.
  3. Намажете печката или средния тиган и гответе печелите на средна температура, около 5 минути от всяка страна.

Варианти и замествания на съставките

Тези бургери са доста прости - няма твърде много съставки, които можете да замените.

Въпреки това можете да направите това пиле патица или по-ниско съдържание на мазнини бургер на говеда, като се избере 90 или 95 процента постно говеждо месо, вместо на земята смляна пуйка. Повечето супермаркети предлагат 90 процента по-слаба опция. Някои може да имат 95 процента версия на разположение.

Ето един професионален съвет: смилайте собствената си гърда на гърдите. Понякога версиите, закупени от магазина, съдържат смес от бяло и тъмно месо от пуйки, така че тяхното съдържание на мазнини варира. Ако сте мелене собственото си месо, вие ще знаете точно колко мазнини е там.

Съвети за готвене и сервиране

За най-сочните бургери, опитайте се да не натискате пастата по време на готвенето. Също така направете всичко възможно само да ги обърнете веднъж. По този начин влагата се затваря в бургера, вместо да се изцежда в тигана.

Бургерите обикновено се сервират с горещ сос, домати или лук - всички потенциални задушавания на киселини. Как можете да се насладите на това? Една от възможностите е да се избегне цялото корито и да се сервира пуешкото палто върху салата или печени зеленчуци за по-ниско съдържание на въглехидрати храна.

Можете също така да сервирате патица със зърно отстрани, като киноа или кафяв ориз. Като алтернатива, изберете един пълнозърнест кифлички и сервирайте с хрупкава маруля, копие от горчица или препечете върху салата, подходяща за киселини в гърба .