Без глутен Ramen Noodles със сусам Чесън Зелените Рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 350

Мазнини - 12 гр

Карби - 55гр

Протеин - 5g

Общо време 14 мин
Подгответе 10 минути , готвяйте 4 минути
Сервирания 2 (по 1 чаша всяка)

Искате вкусно, бързо и подхранващо ястие от рамен? Опитайте това просо и кафяв ориз ramen зеленчуково мед, пълен с пълноценно зърно добро и мозъчни здрави листни зеленчуци и други зеленчуци.

Листните зелени зеленчуци като швейцарската шарда в това ястие са подчертани в диетата на MIND, тъй като осигуряват фолат, витамин Е, каротиноиди и флавоноиди, които са свързани с по-нисък риск от деменция и когнитивен спад в проучванията. Една дневна доза листни зеленчуци е показала най-силен защитен ефект за здравето на мозъка - равен на година и половина по-млад! Освен това цялото зърно в това ястие осигурява здравословни мозъчни вещества, витамин Е и други антиоксиданти, които могат да помогнат на мозъка ви да функционира в най-горната си форма.

Съставки

подготовка

  1. За да направите рамен, добавете две чаши вода в голям саксия и го поставете върху горелката. Приведете до подвижен кипящ вентил и внимателно пуснете тортата. Оставете го да готви за минута, като внимателно се отделя с вилица. Загрейте топлината до леко кипене и оставете да готвят за три минути, като се разбърква от време на време. Изсипете в мивка в мивката.
  2. Поставете варени рамен в голяма купа. Хвърли в черупки, артишок и моркови. Разбъркайте заедно масло, соев сос, лимонов сок и чесън. Дъжд над рамен и зеленчуци. Нежно изхвърлете.
  1. Разделете рамената и зеленчуците на две купи. Нагоре всеки със сусам. Наслади се!

Варианти и замествания на съставките

Ако ви харесва нещо пикантно, добавете топлина със Sriracha или нарязан jalapenos. Те няма да повлияят твърде много на броя на калориите на ястието. Можете също така да хвърли настърган корен джинджифил в соса.

Използвайте черен ориз ramen за цветен обрат.

Добавете нарязани тиквички, гъби или разнообразие от зеленчуци като спанак, арукула или боб, за разнообразно изживяване от зеленчук и още повече хранителни вещества.

Съвети за готвене и сервиране

Направете това ястие в супа от рамен, като запишете водата, в която се приготвят юфките; хвърлете в сотените зеленчуци и разбъркайте внимателно. Сервирайте това горещо или студено.

Запазете остатъците в хладилника за няколко дни и ги подправете в микровълнова фурна.