Тест за гъвкавост на рамото, за да познавате съвместната си мобилност

Просто измерване, което измерва мобилността на рамото ви

Тестът за гъвкавост на раменете е просто измерване на гъвкавостта и подвижността на рамото ви. Нарича се и тест за обхвата, който се използва за тестване на обхвата на движение. Целта на теста за гъвкавост на раменете е да се предотврати прекомерното износване и да се предотврати нараняване по време на атлетичното представяне, особено за тези, които участват в спортове, които използват рамото последователно.

Примерите включват плуване, тенис, лакрос, ракета или спортове, които изискват хвърляне или улавяне.

Точност на рамото

Тъй като стягане в горната част на гърба, врата и рамото често е свързано с мускулни болки и скованост, изпитанието на гъвкавостта на раменете може да ви помогне да определите риска от бъдещи болки и наранявания. Тестът за гъвкавост на рамената е бил използван от физиолози и физически терапевти, за да оцени базовата гъвкавост преди да започне програма за физически упражнения или рехабилитация и се повтаря след няколко седмици, за да определи напредъка. След теста, подобрете своя обхват на движение с тези упражнения за гъвкавост и често се използват от плувци и тенисисти за подобряване на гъвкавостта на спорта.

Как да извършите теста за гъвкавост на раменете

Резултати от теста за гъвкавост на рамената

Подобрете своята гъвкавост

Ако имате по-малко от достатъчна гъвкавост, можете да увеличите гъвкавостта си, като разтегнете основните мускулни групи най-малко три пъти седмично. За повече начини за подобряване на гъвкавостта научете простия участък на рамото , разтежа на основите и кога е най-доброто време за разтягане .

Възстановяване от злополука или злополука

Може да сте се запознали с теста за гъвкавост на раменете след нараняване или злополука. Ако случаят е такъв, може да вземете теста няколко пъти за кратък период от време. Това се прави, за да се гарантира, че получавате най-добрата терапия за нараняване и да се уверите, че напредвате според плана. Честите наранявания, които изискват редовно наблюдение, са сублингвации на раменете, размествания и навяхвания. Чрез тестване на обхвата си редовно можете да получите повече и по-удобно с рамото си след нараняване.

Източници:

Американски колеж по спортна медицина. Ръководството на ACSM за упражнения за тестване и предписване, 7-то издание. Lippincott Williams and Wilkins: Филаделфия; 2006 година.