Шоколадови потопени киви монети

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 220

Мазнини - 13g

Карби - 29гр

Протеин - 2g

Общо време 25 мин
Подгответе 20 мин , готвяйте 5 мин
Сервизи 3 (1 киви за всеки)

Киви плодове са голям източник на витамин С , и те съдържат съединение, наречено лутеин , което може да помогне за поддържане на здравето на очите. Нарязан киви е цветно допълнение към лека закуска или закуска, но някога сте го опитали да потапя в шоколад и да яде за десерт?

Докато флаванолите в какаовите зърна (съставка в шоколада) съдържат антиоксиданти, които могат да намалят увреждането на клетките, изследванията за противоерозионните свойства на шоколада са смесени. Много хора изпитват чувство на удоволствие, когато ядат шоколад, и че само добрата енергия е достатъчна, за да кажем "да" на шоколад!

Ако сте любител на шоколада, прегърнете го и се оставяйте да се отдадете на малка част, когато хипнотичните удари. Колкото по-тъмен е шоколадът (мислете 70 процента и повече), толкова по-малко добавена захар съдържа, така че опитайте да изберете тъмно през млечен шоколад през повечето време.

Съставки

подготовка

  1. Поставете табела с парче пергаментна хартия. Обелете кивитата и ги разцепете на дебели монети. Незадължително: поставете пръчка за копие във всяка монета киви. Поставете кивитата върху плочата с пергамент и ги залепете във фризера за най-малко 15 минути.
  2. Междувременно напълнете малка колба с 1 инч вода и я загрейте. Поставете шоколадовото и кокосовото масло в термоустойчива купа над гърнето с вода и разтопете шоколада и маслото, докато гладкото се разбърква често с гумена шпатула. Свалете топлината и оставете да изстине за 1 минута.
  1. Потопете замразените киви монети в шоколадовата смес и ги поставете обратно върху плочата с пергамент. Поставете отново във фризера за още 15 минути, за да охладите.
  2. Съхранявайте в херметически затворен контейнер във фризера.

Варианти и замествания на съставките

Не в киви или остатъци от разтопен шоколад? Вземете сухи плодове, богати на калий, като кайсии, дати или смокини, и потапяйте наполовина в разтопената шоколадова смес. Поръсете щипка морска сол на върха за комбинация от солена сладка аромат.

Съхранявайте потопените сушени плодове в хладилника или фризера или при стайна температура на гишето. Това прави хубав здравословен подарък за празниците. Поставете потопените сушени плодове в стъклен буркан и завържете лентата около буркана за представяне.

Съвети за готвене и сервиране

Топенето на шоколад в купа над навлажняващата вода, известна като bain marie или двоен бойлер, позволява шоколадът да се разтопи бавно и равномерно, за да се предотврати изгарянето или залепването на дъното на купата.

Съхранявайте водата в саксията при ниска температура; ако топлината стане твърде висока, тя може да прекалее и да изгори шоколада.