Сърцата на фактите за храненето на палмите

Калории в сърцата на палмата и неговите ползи за здравето

Сърце на дланта са нежни, бели цилиндри, които имат лек аромат, подобен на артишок. Те често се намират в салати, но също така могат да се приготвят и да се приготвят като странично ястие. Сърцевите палми са с ниско съдържание на калории и добър източник на витамини, лесно се намират в магазините за хранителни стоки и могат да се добавят към всяка здравословна, балансирана диета .

Сърцата на фактите за храненето на палмите

Сърцата на фактите за храненето на палмите
Сервизен размер едно сърце 3 1/4 "дълъг
На порция % Дневна стойност *
Калории 44
Калории от мазнини 0
Общо мазнини 0g
Наситена мазнина 0 g 0%
Полиненаситена мазнина 0 g
Мононенаситена мазнина 0 g
Холестерол 0 mg 0%
Натриев 5 mg 0%
Калий 686 mg 15%
Въглехидрати 10g 8%
Диетични фибри 1г 2%
Захар 7г
Протеин 1g
Витамин А 0% · Витамин С 3%
Калций 1% · Желязо 4%
* Въз основа на диета с 2000 калории

Сърцата на размера на дланта се различават от марка до марка, но средно едно сърце, което е с дължина 3 1/4 инча, има по-малко от 50 калории, като повечето от тези калории идват от около 10 или 11 грама въглехидрати. Също така има един грам протеин и един грам фибри. Той не съдържа мазнини и е добър източник на калий, мед, витамин B6 и цинк. Консерваните сърца от длан ще имат повече натрий, отколкото суровите сърца от палма, които почти нямат натрий.

Ползи за здравето на сърцата на Палм

Сърце на палми са с ниско съдържание на калории, така че те да се добавят към всяка диета за отслабване. Свежите сърца от длан са добри за здравословна диета, защото са много ниско съдържание на мазнини, нямат холестерол и са с ниско съдържание на натрий.

Общи въпроси за сърцата на Палм

Какво точно е сърцето на дланта?

Сърце на дланта са по същество вътрешната сърцевина на някои видове палми. Върховете на стъблата се събират и външните влакнести слоеве се отстраняват, докато мекото вътрешно ядро ​​бъде оставено.

Свързани ли са със сърца от артишок?

Артишокът сърцата и сърцата на дланта са от две различни растения, въпреки че често могат да се използват по подобен начин. Някои хора смятат, че сърцата на дланта имат подобен аромат на артишок, а нарязаните сърца от длан са със същите размери като артишок сърцата, така че е лесно да ги объркате.

Откъде идва сърцето на дланта?

В миналото повечето от сърцата на дланта, открити в САЩ, са внесени от Бразилия, но в наши дни повечето от тях идват от Коста Рика. Палмовите сърца също се отглеждат в други страни от Латинска Америка и части от Азия.

Сърцето на дланта е плод или зеленчук?

Смята се за зеленчук, подобен на аспержи.

Избирайки и съхраняващи сърцата на Палм

Сърцето на дланта често се среща целогодишно в зеленчуковата пътека на вашия хранителен магазин, обикновено в кутии или буркани. Те са или нарязани на малки парченца, или на по-дълги стеблавидни форми. Възможно е да намерите и пресни сърца от палмово дърво в производствената секция. Потърсете сърца от палма, които са безупречни и леко меки, но все още твърди на допир.

Консервираните сърца от палми могат да се съхраняват за продължителен период от време в шкафовете или килера, докато не сте готови да ги използвате, но останете в хладилника. Свежите сърца от палми трябва да се съхраняват в хладилник, веднага щом се приберете у дома от магазина за хранителни стоки. Те ще останат за една седмица или две.

Здравословни начини за подготовка на сърцата на Палм

Суровите сърца от палмово дърво могат да бъдат нарязани на парчета от ухапване и добавени към леглото на зелените салати. На върха с лек цитрусов винегрет или масло и лимонов сок.

Сърцето на дланта може да бъде печено или дори пържено и поднесено като странично ястие или изядено сурово като обикновена нискокалорична закуска.

Сърцата на палмовите рецепти

Тези рецепти са характерни за сърцето на дланта и включват други здравословни съставки.

Словото от

Добавянето на сърца от длан към вашата балансирана диета е чудесен начин да добавите добро хранене без добавяне на много калории. Те са достатъчно нежни, за да бъдат изядени сурови, така че те са идеални за салати. Свежите сърца от длан може да са най-добри, но ако можете да намерите само консервирани сърца, не забравяйте да търсите сортове с по-малко натрий или да им дадете добро изплакване, за да намалите съдържанието на натрий.

> Източници:

> Създайте за по-добро здравно осигуряване. "Сърца на Палм." Хранене, подбор, съхранение.

> Министерство на земеделието на САЩ. "USDA база данни за хранителната композиция."

> Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ и Министерството на земеделието на САЩ. "2015 - 2020 Диетични насоки за американците". 8th Edition.