Изчислете нуждите от протеини с "метода на зона"

Използване на ниска телесна маса и ниво на активност

Някои автори твърдят, че слабата телесна маса (т.е. немаслената част на тялото) е основната детерминанта на протеиновите нужди, а други твърдят, че нивото на активност също трябва да бъде взето под внимание. Бари Сиърс ("The Zone Diet") и Майкъл и Мери Дан Едас (" Protein Power ") са примери за автори, които вземат предвид и двата фактора в препоръките си за протеини.

Слаба телесна маса

Стесната телесна маса е количеството на телесното тегло, което не е дебело. Това включва костите, водата, мускулите, органите и тъканите. Слабата телесна маса се счита за важна за метаболизма, тъй като изгаря повече калории за енергия, отколкото мазнините.

Измерването на процента на телесните мазнини е първата стъпка към изчисляването на вашата постна телесна маса. Просто, постно телесната маса е вашето общо тегло минус теглото на тялото ви. Има няколко метода за изчисляване на телесните мазнини . Най-лесният начин е да използвате телесна мазнина, която използва биоелектричен импеданс. Но можете също така да го измервате с помощта на дебеломери, DEXA сканиране или хидростатично претегляне.

Ако тежите 150 паунда и процентът на телесните мазнини е 30 процента, това е 45 килограма мазнини. Слабото телесно тегло е 150 минус 45, което е 105 паунда.

Използване на постно телесна маса за нуждите на белтъчините

Съгласно формулата, използвана от Сиърс, паунда на постно телесната маса трябва да се умножи по следното, в зависимост от нивото на активност, за да се получи ежедневното съдържание на протеини в грамове:

Някои експерти също предлагат, че затлъстелите хора отиват в следващата по-висока категория.

Тъй като каквато и да е дейност, която извършват, се извършва с допълнително тегло, те получават допълнителен кредит за дейност.

Пример за изчисляване на нуждите от протеини

Човек, който тежи 160 килограма, има 25 процента телесна мазнина. Този човек има 120 килограма чиста телесна маса. Ако човек е заседнал, той трябва да консумира 60 грама протеин на ден, като 120 пъти 0,5 е равен на 60.

Ако човекът е умерено активен, 120 пъти 0,7 се равнява на 84 грама и т.н. Имайте предвид, че човек от 180 килограма, който има 30 процента телесна мазнина, също ще има 120 килограма чиста телесна маса, така че ще се прилагат едни и същи цифри.

Проучвания на нуждите на САЩ в областта на протеините в САЩ

Оказва се, че тези числа са доста близки до стандартния начин за определяне на минималните нужди от протеини за повечето хора. Медицинският институт на САЩ използва изчисление на 0,37 грама протеин на килограм от общото телесно тегло. Това спада между очакваното средно изискване от 0.33 грама на килограм телесно тегло и препоръчителната дневна доза от 0.40 грама на килограм телесно тегло. Спортистите и тежките тренировки се нуждаят повече и биха искали да удвоят тези суми.

Ако искате да сте прости, без да се налага да знаете ниското си телесно тегло, вместо това може да използвате тези цифри.

Ако можете да изчислите силата си телесна маса, вижте какво би препоръчал методът Sears / Eades и го сравнете със стандартното изчисление.

> Източник:

> Съвет по хранене и хранене, Институт по медицина на Националните академии. Диетични референтни количества за енергия, въглехидрати, фибри, мазнини, мастни киселини, холестерол, протеин и аминокиселини (макронутриенти). Националната академия "Прес". 2005 година.