Пен с швейцарски чай и печена червена чушка Рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 197

Мазнини - 6гр

Карби - 28гр

Протеин - 8g

Общо време 20 мин
Подгответе 5 мин , готвяйте 15 мин
Сервирания 6 (по 1 чаша всяка)

Това е бързо и лесно ястие от паста, което изглежда красиво на чинията и съчетава вкусовете на две цветни зеленчуци и сирене от фета. Може да се сервира топло или студено. Предпочитам формата и усещането за устни на пани тестени изделия, но можете да използвате и други форми на тестени изделия, като спирали или макаронени изделия.

Пенните тестени изделия с зеленчуци и червен пипер правят чудесно приготвено ястие за пиле на скара. Ако имате пресни червени чушки, можете да ги изпечете в същото време, когато скачате пилето. Можете да замените други зеленчуци за швейцарски орхидеи, като спанак, зеле или зеле от цвекло.

Тази рецепта има около 200 калории на порция. Той е с високо съдържание на витамин А и витамин С. Макароните са приятелите, които се зареждат с въглехидрати на разходка на дълги разстояния. Ако не планирате да ходите на маратон, просто упражнявайте контрола върху порциите и се насладете на него.

Това ястие може да бъде направено без глутен с помощта на безглутенови макаронени изделия . Веганите могат да оставят сиренето от фета или да използват веганско соево сирене.

Съставки

подготовка

1. Запалете тестените храни, както е указано върху опаковката, около 11 минути.

2. Когато макароните се направят, изцедете и поставете в обслужващата купа. Харесва ми да го хвърля с една супена лъжица масло, но може би искате да добавите малко зехтин. Маслото или маслото ще го предпазват от залепване.

3. Докато тестото се готви, измийте швейцарската черупка или спанака (или комбинация от двете), като премахнете дългите стъбла.

Завъртете ги в саламура, за да извадите излишната вода или да ги изсушите.

4. Загрейте една супена лъжица зехтин в тиган.

5. Извадете швейцарската шир или спанака в тигана и бързо го разбъркайте в маслото, докато зелените се изсушат около 30 до 60 секунди. Добавете чаена лъжичка оцет от балсамика и разбъркайте, след което извадете от топлината.

6. Добавете спанака или швейцарската шарка към пастата.

7. Използвам консервирани печени червени чушки и просто ги извадете от буркана и ги нарязайте на ленти с дължина около 1 до 2 инча и ги добавете към тестените изделия. Може да предпочетете да изпечете собствени червени чушки, особено ако сервирате паста с пиле на скара.

8. Добавете натрошеното сирене от фета.

9. Хванете внимателно заедно и сервирайте.

Варианти и замествания на съставките

Съвети за готвене и сервиране

Сервирайте като колоритен страничен чиния с пиле или риба на скара.

Можете да го поднесете горещо или студено.

Вземам го заедно, за да работя за обяд на следващия ден и да го изям студено или да претопля в микровълнова печка.

Това прави добра чиния или пикник ястие, поднесено студено или горещо.