Лека и лека мексиканска улична царевица

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 165

Мазнини - 9 грама

Карби - 22гр

Протеин - 4g

Общо време 55 мин
Подгответе 35 минути , готвяйте 20 мин
Сервирания 4 (по 1 ухо всяка)

Свежата сладка царевица на кочата предлага множество предимства: това е лесно за намиране пълнозърнест хляб, който е достатъчно универсален, за да яде суров или варен, самостоятелно или в салати и салса. Това също е изгоден избор - през изобилието през лятото, често можете да закупите няколко уши само за един долар или два.

Въпреки че царевицата често не се смята за пълнозърнест, зърната й съдържат всичките три хранителни слоя : трици, зародиши и ендосперма. От тях получавате фибри, антиоксиданти, здравословни мазнини, сложни въглехидрати и др., Всички важни за диета, която е подходяща за холестерол.

Насладете се на тези хранителни вещества, вложени в тази пушена, известна мексиканска улична закуска. Той предлага традиционни съставки като вар, лют червен пипер и кориандър и отива малко по-леко на сиренето, за да запази калориите и съдържанието на мазнини под контрол.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте грила за средно.
  2. Потопете ушите в голяма купа със студена вода за период до 30 минути.
  3. Към края на тяхното накисване, подгответе билковата смес в малка купа. Комбинирайте маслото от авокадо, прах от чили, червен пипер, сушени магданоз, сол и пармезан. Разбъркайте добре.
  4. Пригответе ушите на царевицата. Извадете ги от водата, разклащайте излишната вода. Премахнете един или два слоя от по-твърдите външни обвивки, ако има такива, оставяйки поне три слоя. Отлейте останалите слоеве достатъчно, за да разкриете коприната вътре. Издърпайте коприната с ръце или хартиена кърпа. Използвайки четка, разстилайте билковата смес равномерно от всички страни. Сгънете обвивката обратно на мястото си.
  1. Поставете царевицата на грила. Грил за 20 минути, завъртане на ушите на всеки пет минути, докато ядките лесно се пробиват с вилица или нож.
  2. Извадете от грила, охладете за няколко минути и сервирайте с варови клинове и допълнителни билки и подправки, които са на разположение за поръсване по желание.

Варианти и замествания на съставките

Тъй като сте на скара, изберете масло с висока точка на пушене, което ще се справи добре в горещината. Маслото от авокадо има най-високото ниво при 520F и извежда хранителния мастен профил, който самият плод предлага . Ако нямате, удобното, слънчогледовото или зърненото масло са добри опции и може да са по-евтини. Високо качество на девственото зехтин също ще направи.

Съчетайте ухото си с житото с настроението и апетита. Използвайте всяка комбинация от подправки и билки, които предпочитате. Вдигнете топлината с кайен или добавете босилек и риган с люспи за по-италиански микс. Малко къри или гарам масала могат да добавят индийско пламване.

Съвети за готвене и сервиране

Не пропускайте да накиснете царевицата, дори и да сте на кратко време. Допълнителната влага помага за омекотяване на люспите и ядките и улеснява работата с ушите. Ако не можете да си позволите половин час, се накиснете за поне 10 минути.

Запазете топлината на грил средата до средно висока, независимо дали използвате газ или въглен.

Избягвайте поставянето на ушите директно над открит пламък, тъй като те ще се запалят. Обикновено 20 минути са достатъчни за перфектно приготвяне на ухото, но можете да продължите печенето на грил до 30 минути, ако ушите ви се намират в багажникът за затопляне.

Можете лесно да направите тази рецепта във фурната. Опаковайте ушите на царевицата в алуминиево фолио, след като ги разбъркате с маслената и билкова смесица. Печете при 350F за 30 до 40 минути.