Защо се възбуждам след закрито колоездене?

Защо може да се разболеете в изненадващи места и какво да правите за него.

След интензивна тренировка за колоездене на закрито може да очаквате вашите телета, квадратчета, бедрени флексори и може би вашите глутецки да ви дадат някаква скръб за това, което ги предавате. В края на краищата те направиха тежко повдигане, езда, така че те имат право да протестират с продължителна болка и дискомфорт. Но врата, трицепсите и краката ви наистина не са. Така че, ако се чувствате болезнено в необичайни места след закрита сесия за колоездене, тялото ви може да се опитва да ви каже нещо - а именно, че е време да прецизирате вашата вътрешна техника за колоездене .

За да получите правилното послание, е умно да си зададете два ключови въпроса: Какво правя по време на колоезденето на закрито, което може да доведе до болезненост в тази част от тялото ми? и какво мога да направя по различен начин, за да защитя тази област? Ето какво може да бъде отговорът:

Врат: Ако имате навика да пускате главата си надолу или да флопвате напред и / или да си стегнете раменете към ушите си, докато карате, може да се окажете с болка в шията по-късно. Просто казано, тези навици поставят ненужно напрежение върху вашите мускули на врата. Решението: Винаги дръжте главата си в съответствие с врата и гръбначния стълб, докато сте на езда , и пазете раменете си спокойни и надолу (не им позволявайте да посещават ушите ви!).

Трицепс: Да, трицепсите ви държат горната част на тялото на велосипеда, но не бива да изпитвате болезненост в трицепсите след колоездене на закрито. Ако го направите, това може да се дължи на факта, че лактите ви са изгорени настрани, стил на пилешко крило, докато карате, или защото се опирате твърде много на кормилото.

Също така може да се окаже, че разчитате на ръцете си прекомерно, за да ви измъкнем от седлото в изправено положение, когато трябва да използвате основната си сила, за да го направите. Опитайте се да направите тези модификации на вашата поза и техника и да укрепите сърцевината си , за да видите дали те правят разлика. Също така, не забравяйте да разтягате трицепсите си добре след всяка тренировка за колоездене на закрито.

Crotch: Ако зоната на слабините ви е болезнена след колоездене, това може да означава, че се качвате усилено на седлото, докато правите скокове или след като карате в изправено положение; винаги правете съгласувани усилия да се движите и излизате от седлото гладко и внимателно. Или, това може да означава, че сте подскачали в седлото, в който случай трябва да изкарате съпротивлението си и да изгладите педалите. Ако сте нов за колоездене на закрито, това може просто да означава, че сте потънали в седлото прекомерно, защото все още нямате горната сила на бедрото, за да изтласкате напрежението от слабините си; че мускулната сила ще дойде с времето и опита, но междувременно, за да предотвратите възпаление на седалката, ще се възползвате от носенето на подплатени велосипедни къси панталони или използването на подплатена седалка.

Китките: Ако имате прекомерно огъване (или огъната позиция) в китките си, докато държите ръкохватката, може да поставите прекалено много напрежение върху тези стави. Същото важи и ако се навеждате на кормилото, разтоварвате тежестта си, докато яздите в изправено положение. По-добър подход: Поддържайте мека крива на китките си, като държите ръкохватката, поддържайте леко сцепление на шината и поддържайте тялото си здраво над центъра на педалите, когато стоите.

Краката: Може да се окажете с възпалени подметки и арки, ако носите обувки с меко дъно, което може да доведе до прекомерно огъване на краката, докато пътувате. Най-доброто решение е да носите обувки за велосипед, които се забиват в педалите, което ще даде на краката ви подкрепата, която заслужават. Вторият най-добър вариант: Носете твърди обувки (мислете: обувки за бягане, а не обувки за тенис), които няма да се огъват над педалите, когато карате в изправено положение. Правилните обувки могат по-късно да предотвратят агонията на краката.